5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tahliye olduğuna pişman oldu

İstanbul'da ağabeyinin katilini öldürdüğü için cezaevinde 8 yıl yattıktan sonra tahliye olan bir kişi, 6 çocuğu ile tek gözlü gecekonduda hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Yavuz-Nesrin Sakar çiftinin mutlulukları 8 yıl önce ağabeyinin ölümüyle kabusa döndü. Kadıköy'de ağabeyini öldüren Nurullah Pembe'yi öldüren Yavuz Sakar, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak 7 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevine giren Sakar'ın ailesi ise perişan oldu.

Henüz lise öğrencisi olan Seçil, evlenme vaadiyle Yavuz A. tarafından kaçırıldı. Bunu haber alan baba Yavuz Sakar, cezasının bitimine az bir zaman kala Bursa Açık Cezaevi'nden firar etti. Bir süre sonra tekrar yakalanan baba, ailesinin kendisine en çok ihtiyacı olduğu bir zamanda tekrar cezaevine konuldu.

Ağabey Gültekin Sakar ise kardeşini Erzurum'a kaçıran Yavuz A.'nın babası Mehmet A.'yı öldürdü. Ağabey, cinayet suçundan cezaevine girdi. Hamile kalan Seçil Sakar ise, kocası tarafından terk edildi.

Bursa'daki baba evine gelerek bebeğini dünyaya getiren Seçil, annesi ve diğer 4 kardeşiyle birlikte Yavuz Selim Mahallesi'ndeki bir hayvan damının yanındaki tek gözlü evde yaşam mücadelesi veriyor.

Cezasını yatarak bitiren baba Yavuz Sakar ise, tahliye olup evine döndüğünde şoke oldu. Çocuklarının perişan hali karşısında kahrolan Sakar, günlerce iş aradı. Fakat sabıkalı olması sebebiyle çaldığı bütün kapılar yüzüne kapanan çaresiz adam, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Cezaevinden yeni çıkan babasının iş bulamadığından yakınan Seçil Sakar, "Ağabeyim cezaevinde. Banyosu olmayan tek göz odalı evde kalıyoruz. Evin yanında dam var. Çevreye damdan pis kokular yayılıyor. Hiçbir sosyal güvencemiz yok, çaresiziz. Bu kabus artık sona ersin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 13:23:15
Güncelleme :16 Ekim 2005 Pazar 13:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?