1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Tarihi binaların maketini yapıyorlar

Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarının maketlerini yapan Hürriyet Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü öğrencileri, hem yeteneklerini geliştiriyor hem de örnek bir kentlilik bilinci sergiliyor.

Son sınıf öğrencilerinin yaptığı tarihi belediye binasının maketi, bugün öğretmenleri tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi. Hürriyet Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü öğretmenleri, Şaver Gençer, Şenay Yüksel, Zafer Oruç ve Şükran Gençer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in şehir dışında olması sebebiyle maketi Başkanvekili Recai Ekmekçi'ye verdi.

Yapı Ressamlığı Bölümü Şefi Şaver Gençer, "Teknik lisemizin 12. sınıf öğrencileri bu maketi 2 ayda yaptı. Okulumuzda Bursa'nın birçok tarihi mekanının maketlerini yapıyoruz. Öğrencilerimiz de bu maketleri yaparken hem büyük bir keyif alıyor hem de yeteneklerini geliştiriyorlar" dedi.

Öğretmenlere teşekkür eden Başkanvekili Recai Ekmekçi, "Bu çalışmayı gerçekleştiren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten de çok güzel bir işe imza atmışlar. Öğrencilerimizin kentin tarihi değerlerine sahip çıkması ve bu uğurda çaba göstermesi bizi çok memnun etti. Bu örnek bir kentlilik bilinci uygulamasıdır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 07:40:09
Güncelleme :27 Nisan 2006 Perşembe 19:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağla kayacan IP: 88.231.185.xxx Tarih : 11.01.2007 15:20:14
Bence çok güzel.Çünkü ben bile böyle bişey düşünemezdim....süper bence her yerde yayınlayın..