5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tarzan Ali ressam oldu

Türkiye'nin yaşayan tek Tarzan'ı Ali Atay, Uludağ'daki karlar üzerinde çizdiği yağlı boya tablolarını Bursa'da sergilemeye başladı.

Bursa'da yıllardır dağları mesken tutan Tarzan Ali, 11. Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Festivali'ne kendi elleriyle çizdiği yağlı boya tablolarla katıldı. Dağdaki yaşantısını resimlere yansıtan Tarzan Ali, resimlerini izleyen çocukları sırtına alarak sergisini gezdiriyor. Sırtına aldığı çocuklara resimlerini gösteren Tarzan Ali, hayranlarına imzalı resim vermeyi de ihmal etmiyor.

Tarzan Ali, dağda yaşamanın kendisine mutluluk verdiğini belirterek, "16 yıl şehre inmeden dağlarda yaşadım. Yıllarca dağları mekan, hayvanları dost edindim. Dağdaki yaşantımı bu tablolara yansıttım. Birçok kişi beni merak edip buralara kadar geliyor. Onlara imzalı resmimi veriyorum. Resim yapmak çok hoşuma gidiyor. Böyle bir festivalin başlyacağını duyunca hemen hazırlık yaptım. Elimden geldiği kadar resim yapıp hayranlarıma gösteriyorum" dedi.

Tayyare Kültür Merkezi'nde resimlerini sergileyen Tarzan Ali, sergi bitince yine dağlara geri döneceğini belirtti. Atay, Manisa Tarzanı ölünce Türkiye'nin yaşayan tek Tarzan'ı olduğunu belirterek, en büyük hayalinin Tarzan rolünde bir film veya dizide oynamak olduğunu söyledi. Bursa'nın meşhur Tarzan'ı Ali Atay, kar banyosu yapmasıyla tanınıyor.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 15:53:07
Güncelleme :3 Aralık 2005 Cumartesi 15:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?