1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Tedbirsizlik bir cana mal oldu

Bursa'da topun peşinden gidip bir inşaatın önlem alınmadan açık bırakılan kuyusuna düşen 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
Akraba ziyaretindeyken üzücü olayı yaşayan küçük Faruk'un annesi Gülay Aksu, kuyudan çıkarılan çocuğunun cesedini teşhis ederken olduğu yere yığılıverdi. 

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan 3 çocuklu Aksu ailesinin 2. çocuğu 6 yaşındaki Faruk, annesi Gülay ve ağabeyi Ömer ile birlikte merkez Nilüfer İlçesi Kültür Mahallesi'nde oturan eniştesi Şinasi Karabaş'ı ziyarete gitti. 

Sokakta oyun oynamak için dışarı çıkan küçük Faruk, bir ara kuzenleri ve akrabalarının yanından ayrıldı. Bir inşaatın çevresinde oyun oynayan küçük Faruk, sondaj için açılan ve önlem alınmayan 1-1.5 metre derinliğindeki kuyuya düşerek boğuldu. 

Çamura saplanan küçük çocuğun cesedi inşaattaki görevliler tarafından bulundu. 

Görevliler Kültür Mahallesi muhtarı Mustafa Göker'e haber verdiler. Muhtar da polisten yardım istedi. Çocuğu kayıp olan anne Gülay Aksu da acı haberi alınca hemen inşaatın olduğu bölgeye koştu. 

Kuyudaki küçük çocuğun bedeni tam gözükmediği için çamurlu ayakkabılarından teşhis etmekte güçlük çeken genç kadın, ceset çıkarılıp çocuğunun çamurlu yüzü görevliler tarafından yıkanınca teşhisi polisin nezaretinde yapabildi. 

Çocuğunun cesediyle karşılaşan 3 çocuk annesi, acı manzara karşısında olduğu yere yığılıverdi. 

Gözyaşlarına boğulan ağabeyi Ömer ve yakınlarını ise teselli etmek mümkün olmadı. 

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla küçük çocuğun cesedi yakınlarına teslim edilirken, inşaat yetkilileri hakkında da soruşturma başlatıldı.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 17:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?