1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Tekstil fabrikasında korkutan yangın

Bursa'da bir tekstil firmasının kimyevi madde deposunda aşırı sıcaktan reaksiyona giren sülfirik asit, kimyasal yanmaya sebep oldu. Ortaya çıkan kükürtdioksitten zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı. 

Olay, sabah saat 10.30 sıralarında İzmir yolu üzerindeki Nilüfer Sanayi Sitesi 68. Sokak'ta meydana geldi. 

Sevgi Sezer'e ait Soykan Tekstil'in kimyevi madde deposunda aşırı sıcaktan dolayı sülfirik asidin reaksiyona girmesi sonucu etrafa dumanlar yayıldı. Dumandan zehirlenen etraftaki işyerlerinden 2 kişi hastaneye kaldırıldı. 

Olayın bildirilmesi üzerine itfaiye ile Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, bölgeye özel kıyafetli ekipler yolladı. Asit yangını olması sebebiyle su ve köpükle müdahalede bulunulamazken, oksijen tüpleri takarak binaya yaklaşan itfaiye ekipleri camları kırarak içerideki dumanın dışarıya çıkmasını sağladı.

 u arada Sivil Savunma Arama Birliği NBC ekibi de özel maskeler takarak olay yerinde incelemelerde bulundu. Bu arada, sivil savunma ekiplerinin içeriye girmek istemesine itfaiye ekipleri müdahale edince tartışma çıktı. Kimyasal yangına müdahale eden bir itfaiyeci de dumandan etkilenerek ambulansla hastaneye kaldırılırken, yoğun dumandan etkilenen itfaiyecilere ayran içirildi. 

Binada incelemelerde bulunan İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, kimyevi madde deposunda ürünlerin yer darlığından birbirlerine çok yakın bir şekilde istiflendiğini, normal şartlarda ayrı ve birbirine temas etmeyecek şekilde konulması gerektiğini, yangının da kimyevi reaksiyondan kaynaklandığını bildirdi. 

İşyeri sahibi Sevgi Sezer, depoda 50 değişik tekstil kimyasalı bulunduğunu, zararının ise 200 bin dolar olduğunu söyledi. Zehirli kükürtdioksit gazından etkilenen 3 kişinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Nitrik ve sülfirik asit ısınınca bakır gibi metallere olan etkisi artarak kimyasal yanma meydana geliyor. Sulfirik asit yanmasında açığa kükürtdioksit gazı çıkıyor. Kükürtdioksit aşırı miktarda olunca solunum yollarında ciddi hasarlara yol açabiliyor.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 17:07:34
Güncelleme :29 Mayıs 2006 Pazartesi 17:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?