1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Trafik Vakfı'ndan Başkan'a plaket

Bursa Trafik Vakfı, şehir içi ulaşım çilesine köklü ve kalıcı çareler bulmasından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür plaketi verdi.
 
Bursa Trafik Vakfı Başkanı Ertuğrul Kara, 'Trafik Haftası' münasebetiyle Büyükyıldız Otel'de düzenledikleri toplantıda, trafik kazalarının önlenmesi konusunda toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bursa ve İzmir'de trafik şube müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve dolayısıyla yıllardır trafiğin içinde bir kişi olduğunu belirten Kara, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği yatırımları gördüğünde 'Neden bugüne kadar yapılamıyordu?' diye aklıma geliyor. Ben hayatımda ulaşım konusunda bu kadar hassas davranan, kararlı ve hızlı adımlar atan bir belediye başkanı görmedim. Üstelik yaptıklarını da 3-5 yılda değil, 3-5 ayda bitirerek, istenildiğinde nelerin başarılacağını da gösteriyor. Bundan dolayı kendisini Trafik Vakfı olarak halkımızın şükran borcunun bir ifadesi olarak, teşekkür plaketi vermeyi kararlaştırdık" diye konuştu. 

Kara, ulaşım yatırımlarından dolayı teşekkür plaketi verdiği Başkan Hikmet Şahin'in bu kararlılığının bütün belediye başkanlarına örnek olmasını diledi. 

Trafik Vakfı'na bu anlamlı ödülden dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'nın en büyük meselesinin ulaşım olduğunu, göreve geldikleri günden bu yana projelerde ulaşım yatırımlarına öncelik verdiklerini söyledi. Bursalılar'ın yaptıkları ilk kavşak inşaatları öncesinde yaşadıkları sıkıntılara çok büyük tepki verdiğine dikkat çeken Başkan Şahin, "Vatandaşlarımız Yüksek İhtisas Kavşağı'nda yaşanan sıkıntıları görünce, 'Bu çileyi yıllarca nasıl çekeceğiz' diyordu. Çünkü halkımız bugüne kadar kavşakların 3-4 yılda bittiğine tanık olduğundan 4 ayda bitireceğimize ihtimal vermiyordu. Ama bugün 2 yılda gerçekleştirdiğimiz 3 kavşağı da verdiğimiz sözden daha önce hizmete açtık. Bugün hemşehrilerimiz artık verdiğimiz sözlerin zamanında gerçekleşeceğine inanarak, sıkıntılara göğüs geriyor. Biliyor ki bu da zamanında bitecek. İnanıyor ki yıllarca yaşadığı çile sona erecek" diye konuştu. 

Bursa Trafik Vakfı'nın verdiği bu ödülün kendisini duygulandırdığını ifade eden Başkan Şahin, "Vatandaşların biten yatırımlardan sonraki teşekkürü, bu tür manevi ödüller yorgunluğumuzu alıyor, ilerisi için bizi cesaretlendiriyor ve güç veriyor" dedi.
Bu arada, toplantıda, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Yönetim Kurulu Üyesi Galip Sakder, trafik kazalarının önlenmesi için uluslararası çapta başlatılan "Formula 0" Projesi hakkında davetlilere bilgi verdi. Trafik kazalarında her gün ortalama 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Sakder, TOSFED'in Türkiye'de büyük maddi ve manevi kayıplara sebep olan trafik kazalarını azaltmak için eylül ayında 'Formula 0' adıyla sosyal içerikli bir proje başlatacağını anlatarak, Bursa'nın da pilot il seçildiğini bildirdi.
Bursa Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ademoğlu ise, Ali Rıza Bey İlköğretim Okulu'nda açtıkları 'trafik sınıfı'nı bütün okullarda gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 15:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?