1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

TSE Müdürü ikinci kez görevden alındı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Müdürü Mustafa Karaman ikinci kez görevinden alındı. 

Kervansaray Termal Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen TSE Bölge Müdürü Mustafa Karaman, TSE yönetimi tarafından görevinden alındığını açıkladı. Karaman, kalite bilincinin geniş kitlelere yaygınlaştırılması için geliştirilen projeyi anlatmak için yaptığı basın toplantısında, önce hazırladığı proje hakkında bilgi verdi, ardından görevden alınma gerekçesini anlattı. Kendisine resmi bir tebligat gelmediğini fakat görevden alındığını öğrendiğini ifade eden Karaman, "Görev yaptığım 5 yıllık süre içinde belgeli firma sayısı, gelir ve sosyal aktivitelerde yıllık oranda ortalama yüzde 300'lük artış sağlanmıştır. Güvenilirlik, objektiflik, seri hizmet, hakkaniyet ölçülerine bağlılık oranındaki artış ve düşüşü kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kamu kurumlarında bu tür şeyler olur ve ben bu duruma alıştım. Bu işi aile içi problem olarak değerlendiriyorum. Kurumla savaşmak gibi bir niyetim yok. Haklı olduğumu ve haklılığımın savunucusu olacağımın bilinmesini istiyorum. Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak 3 ay içerisinde 300 araçlık konvoyla görevime tekrar dönmeyi planlıyorum" diye konuştu. 

"Bizim sevdamız kalite, kaliteden de sevdamızdan da vazgeçmeyeceğiz" diyen Karaman, "Bursa'da görev yaptığım 5 yıllık dönemde hakkımda bin 600 olumlu haber yapılmış olmasına karşın bir tane bile olumsuz haber yapılmadı. Görevden alınışımı aile içi bir problem olarak yorumluyorum. Haklı olduğumu, hakkımı savunacağımın bilinmesini istiyorum. Şahsi ve gayri ahlaki ilişkiler içerisine girebilecek personele söylediğim, 'Sanayicinin karşısında herkes ayağa kalkacak. Hiçbir gayri ahlaki ilişki içerisine girilmeyecek, danışmanlık yapılmayacak, bu ifadelerimi yerine getirmeyen olursa, mevzuatın amir hükmü uyarınca kafasını koparırım' sözüm için TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na 36 sayfa savunma verdim. Benim ne söylediğim, ne yaptığım ortadadır. Yanlış bir şey demedim de, yapmadım da. Görev yaptığım süre içerisinde belgeli firma sayısı, gelir, sosyal aktiviteler yıllık oranda ortalama yüzde 300 attı" şeklinde konuştu.
Karaman, 2004 yılında yine görevinden alınmış daha sonra herhangi bir ihmal ya da suistimal tespit edilemediği için 7 aylık bir tahkikat süreci sonrasında görevine iade edilmişti. 2 yıl önce ilk görevinden alındığında Bursa iş dünyası Karaman'a TSE'nin kapılarını sanayiciye sonuna kadar açtığı için sahip çıkmıştı. İlginç açıklamalarıyla medyada yer alan Karaman, göreve başladığında TSE çalışanlarına işadamı ve sanayiciyi ayakta karşılama, giderken kapıdan uğurlama gibi kamu kurumlarında olmayan zorunluluklar getirmişti.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 17:03:47
Güncelleme :23 Mayıs 2006 Salı 17:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?