1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Üst geçitsiz yol bir can daha aldı

Bursa'da Yakın Doğu Çevre Yolu'nda 23 yaşındaki bir kızın ölümünün ardından öfkeli mahalle sakinleri, üst geçit taleplerini dile getirmek için karayolunu 2 saat boyunca trafiğe kapattı. 

Alınan bilgiye göre, dün gece Millet Mahallesi'ndeki evine giden 23 yaşındaki Feray Soran, kavşakta Hasan Uysal'ın kullandığı 16 FG 557 plakalı otomobilin kendisine çarpması sonucu ağır yaralandı. Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Daha önce çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanın yaşandığı Millet Mahallesi'nin sakinleri ise, kavşağa alt ya da üst geçit yapılmadığı gerekçesiyle Bursa-Ankara Yakın Çevre Yolu'nu trafiğe kapattı.
 
Öfkeli mahalle sakinlerini polis ekipleri sakinleştiremeyince, çevik kuvvet ve jandarmadan takviye istendi. Olay yerine gelen Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Balkanlı, halkın taleplerini dikkate alacaklarını, bu konuyu rapor halinde Valiliğe sunacağını söyledi. Mahalle sakinleri, Balkanlı'nın "Suç işliyorsunuz" uyarısına rağmen Vali ya da Belediye Başkanının olay yerine gelmesini istedi. 

Yolun kapatılması sebebiyle uzun kuyruklar oluşurken, olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, yerel yöneticileri harekete geçirme sözü verdi. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik grup ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Ancak grup, iki saatlik çabanın ardından ikna olarak yolu trafiğe açtı. 

Öte yandan, kazaya sebep olduğu öne sürülen otomobil sürücüsü ise polis tara
fından gözaltına alındı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 11:04:07
Güncelleme :29 Temmuz 2006 Cumartesi 11:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?