1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Zulu'nun 4 yavrusu oldu

Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Bursa Zoopark'ta dördüz yavru aslan sevinci yaşanıyor. 
Zula isimli aslanın 105 günlük gebelikten sonra 4 tane sevimli yavrusu dünyaya geldi.Gözlerini henüz yeni açan yavru aslanların yanına, koku sinmemesi ve annenin reddetmemesi için sadece bakıcıları girebiliyor. Birkaç ay sonra sevimli yavru aslanların açık alana salınacakları bildirildi.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne 2000 yılında Hollanda'dan bağış olarak gelen Ahmet Zula çiftinin önceki gece 3. doğumda 4 yavrusu daha dünyaya geldi. 

12 yaşındaki Zula yavrularının yanına kimseyi yaklaştırmazken, onları bir yerden başka bir yere kendisi taşıyıp sütüyle besliyor. 

Cinsiyetleri belli olmayan yavru aslanlara henüz isim de konulmazken, aslan nüfusu sayısı Bursa Zoopark'ta 7'ye yükseldi. 

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde görevli ziraat mühendisi Sıla Smith, 4 tane yeni yavru sevinci yaşadıklarını belirterek, "Onların yanına kimseyi yaklaştırmıyoruz. 

Yanlarına girip dokunmak, insan kokusunun sinmesini istemiyoruz. Çünkü kedigillerde, anne yavrusunu reddedebilir. 

Yanlarına sadece yemek ve bakımlarını yapmak için bakıcıları giriyor. Zula çok iyi bir anne, 3 defa üçüz doğum yaptı. Bu dördüz olduğu için sürpriz oldu. 

Babaları Ahmet, henüz yavrular ve anneyi ayrı ayrı bölümde bakıyoruz. 2 aylık oldukları zaman dışarıya salacağız.

 Daha önce Zula'nın yavrularını çeşitli kentlerin hayvanat bahçelerine vermiştik. Eğer gerekli görülürse, bir müddet sonra üretim fazlası aslanları uygun olan yerlere verebiliriz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 14:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?