3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

"Türkiye laiklikten vazgeçemez"

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Türkiye'nin laiklikten vazgeçme lüksü olmadığını belirterek, "Çağcıl bir devlet kurmak istiyorsanız zaten başka çareniz de yoktur" dedi.

Selçuk, İş Dünyası Vakfınca düzenlenen "Laiklik" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de laiklik konusu tartışıldığında bir gerilim yaşandığını belirterek, 1999'da Yargıtay Başkanlığı döneminde yaptığı laiklikle ilgili konuşmasının ardından da kendisine "saldırılar" olduğunu ve etrafında kimsenin kalmadığını söyledi.

Türkiye'de laikliğin bir sorun olmanın ötesinde sorunsala dönüştüğünü ifade eden Selçuk, "Oysa Türkiye gerçekten laiklikten vazgeçme lüksüne sahip değildir. Çağcıl bir devlet kurmak istiyorsanız zaten başka çareniz de yoktur" diye konuştu.

Selçuk, Türkiye'nin "laiklik" ilkesiyle değil, "laisizm" ile yönlendirildiğini savunarak, bu iki kavram arasında fark bulunduğunu söyledi.

Yargıtay Onursal Başkanı Selçuk, "Laiklik uygulamaya yansıtılmadıkça Türkiye'nin laik bir düzene kavuşması da mümkün değil" diye konuştu.
A.A
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 10:41:57
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 10:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?