1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İstanbul'un nüfusu kaç?

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'dan, Başbakan Tayyip Erdoğan'a, "İstanbul'un nüfusu kaç?" sorusu.

İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul’da çarpık yapılaşma sorununun çözümü için öncellikle kentte yaşayan nüfusun tespit edilmesi gerektiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul’un nüfusunu sordu.

CHP’li Soysal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, İstanbul’un çarpık yapılaşma sorununa dikkat çekti. İstanbul için düzgün bir planlamanın yapılması
gerektiğini ve kentin sorunlarının tespit edilerek adım atılması gerektiğini vurgulayan Soysal, planlamanın yapılabilmesi için de öncelikle İstanbul’da yaşayan nüfusun tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. Soysal, resmi kayıtlara göre İstanbul’da 11 milyon 300 bin kişi yaşadığını ancak İstanbul Valiliği’nin muhtarlarla yaptığı çalışmaya göre ise İstanbul’un nüfusunun 33 milyon olduğunu kaydetti. Bu rakamlardan hangisinin doğru olduğunun tespit edilmesi gerektiğini belirten Soysal Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“-İstanbul’un nüfusu ne kadardır? İstanbul’un nüfusunu tespit etmek amacıyla yapılan herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır?”

ANKA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?