30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

İşte SP'nin İstanbul adayı

Saadet Partisi'nin 29 Mart yerel seçimlerinde göstereceği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kesinleşti.

Parti, İstanbul'da eski milletvekillerinden ve eski genel başkan yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nu aday gösterme kararı aldı.

Saadet Partisi'yle anlaşan Mehmet Bekaroğlu'nun kesinleşen adaylığnın önümüzdeki günlerde ilan edileceği öğrenildi. (Star)


Mehmet Bekaroğlu kimdir?

1954-Rize doğumlu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde psikiyatri uzmanlığı yaptı. İngiltere’de Aston Üniversitesi’nde misafir araştırmacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Akademik kariyerini Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı iken noktalayan Profesör Bekaroğlu, 1980 sonrasında yedek subaylığını yaparken Metris ve Gaziantep özel tip cezaevlerinde psikiyatrist olarak görevlendirdi.

Siyasete Refah Partisi’yle geçti. Rize Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Refah’ın kapatılmasıyla bu partinin devamı olarak kurulan Fazilet Partisi’ne geçti. FP’nin kapatılması aşamasında, buradan kopan AK Partililer’e katılmayıp, siyasete Saadet Partisi’nde devam etti.

..
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adem BULUT IP: 85.103.179.xxx Tarih : 3.02.2009 16:25:20

yakışır ne diyelim zaten milli görüş belediyecilikte bir markadır yani yaptıkları yapacaklarının teminatıdır...