3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Arınç'tan güçlü Meclis isteği

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM’nin saygınlığı ve gücünün artırılması için tüm siyasileri çaba göstermeye davet ederken, “Güçlü bir Meclis, güçlü bir demokrasi anlamına gelmektedir. Meclisimizin gücünü arttırmaktan korkmamak gerekir” dedi. 

KARADELİKLERİ KAPATMAK 

Plan ve Bütçe Komsiyonu'nda TBMM’nin 2007 bütçesinin sunuşunu yapan Bülent Arınç, bütçeyi hazırlarken, “kara delikleri kapatarak, tasarruf yapmak ve elde edilen geliri yeni yatırımlara aktarma” politikasıyla hareket ettiklerini söyledi. 340.8 milyon YTL olan 2006 bütçesinin, 31 Ekim itibariyle 225.3 milyonunun harcandığını belirten Arınç, 2007 bütçesi için de 361 Milyon 325 bin YTL öngördüklerini söyledi. 

MECLİS’İN TELEFON FATURASI 1.9 MİLYON YTL DÜŞECEK 

Açılan yeni ısı santrali sayesinde her yıl ısınma giderlerinde 200 bin YTL tasarruf sağlanacağını anlatan Arınç, "Önceki dönemlerde telefon giderleri her yıl bir önceki yıl harcamasının yaklaşık yüzde 50’si oranında artış gösterirken, kurduğumuz yeni sistem ve yapılan sözleşmeler sonucunda, 2004 yılından itibaren telefon giderlerinde çok önemli tasarruf sağlanmıştır. Yani 2004 yılında telefon giderlerine 7.2 Milyon YTL harcarken, bu yıl 5.3 milyon YTL'lik harcama bekleniyor ki, bu yüzde 27'lik bir düşüş anlamına geliyor" dedi. 

SAĞLIK BÜTÇESİNDE ARTIŞ DEĞİL AZALMA 

Sağlık giderlerinde de önemli düşüşler yaşandığını ifade eden TBMM Başkanı Arınç, “Çok çarpıcı olması nedeniyle bir örnek vermek istiyorum. 2004 yılında Fatura Kontrol Birimimizin titiz çalışması nedeniyle bir yılda 8.5 Milyon YTL haksız talep engellenmiş ve bütçemizin kaybı önlenmiştir" dedi. Arınç, “Bu yıl bütçemizde sağlık giderleri için önceki yıllarda olduğu gibi yüzde 40'lık bir artış değil, aksine 2006 yılı sonunda eksi üçlük bir düşüş beklenmektedir. Bütçemizin önemli giderlerinde sağlanan bu tasarrufların rakamsal karşılığı hiç küçümsenmeyecek orandadır” dedi. 

VEKİL ARTIk AYDI 300 YTL DEĞİL 20 YTL ÇAY PARASI ÖDÜYOR 

TBMM'nin en iyi işleyen kurum olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Arınç, 2003’ten bu yana lokantadaki yiyecek içeceklere “neredeyse” hiç zam yapılmamasına karşın karlılığın yüzde 49 oranında artırılmasını buna örnek olarak gösterdi. Çay ocaklarında artık çalışanların ve milletvekillerinin para ödemediğini ancak maaşlarından yapılan kesintilerle sistemin işlediğine dikkat çeken Arınç, bu sayede kurum hiçbir zarara uğramazken, ayda bazen 300 YTL çay parası ödeyen milletvekillerinin bugün sadece 20 YTL ödediğini anımsattı. 

Başkanlık Divanı ve tüm TBMM personelimizle birlikte bütün amacımız; yüce milletimize layık, güçlü, itibarlı ve iyi işleyen bir Meclis yönetimi oluşturmaktır" diyen Arınç sözlerini şöyle tamamladı: 

GÜÇLÜ MECLİS’TEN KORKMAYIN 

“Bugün geldiğimiz nokta, önceki yıllara göre gurur duyulacak bir seviyededir. Ancak bu seviye bizim için yeterli değildir.Bu nedenle Meclisimizin gücünü, saygınlığını ve itibarını arttırmak için tüm milletvekillerimizin ve siyasilerimizin gayret göstermesi gerekir. Güçlü bir Meclis, güçlü bir demokrasi anlamına gelmektedir. Meclisimizin gücünü arttırmaktan korkmamak gerekir. Millet iradesinin temsil edildiği tek makamın gücü, milletin gücüdür.Bu nedenle başta siyasetçiler olmak üzere herkesin Meclisin saygınlığını ve gücünü arttırmak için gayret göstermesi gerekir.”
anka
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 16:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?