2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Milletvekilleri Kuzey Irak'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Kerkük'ün statüsüyle ilgili sorunları incelemek üzere Kuzey Irak'a gitti. Çömez, "Kerkük de Kıbrıs gibi partiler üstü bir meseledir" dedi.
 
Tarhan Towers Hava Yolları'nın uçağıyla İstanbul'dan Erbil'e giden Diren ve Çömez, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çömez, Irak'ın Kuzeyi'nde son zamanlarda hareketli bir zaman dilimi yaşandığını ve özellikle Kerkük'te önümüzdeki dönemde referandum kaynaklı bazı hareketliliklerin beklendiğini belirterek, "Bu coğrafyada yaşananlara kayıtsız kalmak istemiyoruz. Oradaki gelişmeler bize göre partiler üstü olması gereken gelişmelerdir" dedi. Kerkük, Musul, Telafer ve Erbil'de temaslarda bulunacaklarını ifade eden Turhan Çömez, yerel halkla, Türkmenlerle ve onların sivil toplum örgütleriyle, ziyaret ettikleri yerlerdeki yerel valiler, ABD ve İngiliz başkonsolosuyla görüşeceklerini söyledi.
 
İktidar ve muhalefet olarak, partiler üstü meselelerde el birliğiyle çalışabildikleri mesajını vermek istediklerini belirten Çömez, "Kerkük de Kıbrıs gibi partiler üstü bir meseledir. Bu konuda ortak duruşumuzu sergileyerek partilerimizin oluşturacağı politikalara katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.
 
Çömez, "Kuzey Irak'taki Kürt yöneticilerle görüşecek misiniz?" sorusu üzerine, "Görüşmelerimizi Irak Büyükelçiliği'nin Ankara'daki temsilcileriyle temas ederek planladık. Dolayısıyla bizim muhatabımız Irak hükümetidir. Dolayısıyla gündemimizde başka temas yok" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 18:37:05
Güncelleme :25 Eylül 2006 Pazartesi 18:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şevket ÇAMUR IP: 85.98.70.xxx Tarih : 26.09.2006 00:48:02
Çok akıllıca bir teşebbüs... İnanıyorumki milletvekillerimiz ülkemizi layıkiyle temsil edecektir. Gerçektende partiler üstü-milli bir mesele olan bu konuda başarılı yararlı sonuçlar gözlemler elde edeceklerini umuyorum.