3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Charles Grant'tan Babacan'a övgü

"3. Boğaziçi Konferans'nda" bir konuşma yapan Avrupa Reform Merkezi Direktörü Charles Grant, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın İngiliz Başkonsolosluğu'nda yaptığı konuşmadan çok etkilendiklerini dile getirerek, "Babacan, AB'de bir çok ülkenin bakanlarından daha iyi İngilizce'ye hakim, bir çok AB ülkesi bakanı onun kadar İngilizce'ye hakim değil" dedi.
 
British Council (BC), Centre for European Reform (CER) ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) tarafından düzenlenen "3. Boğaziçi Konferansı", Ortaköy Feriye Restorant'ta başladı.
 
Dün baş müzakereci Devlet Bakanı Ali Babacan'ın İngiltere Başkonsolosluğu'nda yaptığı konuşmanın ardından açılan konferans 2 gün sürecek. Oturumda "Müzakerelerde öncelikli ve tartışmalı konular, müzakerelerde son durum", "Türkiye'nin AB'ye katılımında iş dünyasının rolü", "Kıbrıs sorununa olası çözümler", "Üyelik konusunda Türkiye ve Avrupa Birliği içindeki kamu görüşü" konuları tartışılacak. Açılışı, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Sayın Ali Babacan tarafından yapılan konferansta, aralarında Mehmet Dülger, Lord Hannay, Jean Christophe Filori, Yaşar Yakış, Joost Lagendijk ve gibi isimlerin yanı sıra Türkiye, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden 50 kadar AB uzmanı, büyükelçi, akademisyen, işadamı ile sivil toplum temsilcisi bir araya geldi.
 
Toplantında açılış konuşmasını British Council Türkiye Müdürü Chris Brown yaparak, "Açık bir tartışma ortamı oluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.
 
Avrupa Reform Merkezi Direktörü Charles Grant ise yaptığı konuşmada, "Bu toplantıya katılmaktan memnun olduğunu dile getirerek, "Dün Ali Babacan'dan biz İngiliz katılımcılar olarak çok etkilendik. Sorulara çok akıllıca kurulmuş cevaplar verdi. Babacan, AB'de bir çok ülkenin bakanlarından daha iyi İngilizce'ye hakim, bir çok AB ülkesi bakanı onun kadar İngilizce'ye hakim değil. Sorulara çok sakin bir şekilde cevap verdi. Hepimiz etkilendik" ifadelerini kullandı.
 
TESEV Başkanı Can Teker de, "Türkiye'deki herkes AB'ye girmenin üye olmanın çok uzun yol olduğunu biliyor. Türkiye'nin iç dinamikleri var. AB'nin de bu iç dinamikleri anlamsı geerek. Umarım bu toplantı yararlı olur" şeklinde konuştu. Toplantının geri kalan bölümü basına kapalı gerçekleştirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 11:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?