3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

2006'nın turizm hedefleri

Saraçhane Belediye Sarayı’nda Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir toplantı yapılarak, İstanbul’a yönelik 2006 turizm hedefleri konuşuldu. Bakan Koç, her ilçede 5 yıldızlı bir otel yapılmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde dün akşam saatlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Muammer Güler ile İstanbul’da görevli kaymakamlar ve ilçe-belde belediye başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda, İstanbul’da 2006 yılında turizm alanında yapılacak çalışmalar konuşuldu. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un toplantıda turizmi ileri götürmek için, her ilçede kongrelerin düzenleneceği 5 yıldızlı otel yapılmasını istediği belirtildi.

Saraçhane Belediye Sarayı’nda akşam saat 19.30’da başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının çıkışında bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, “Belediye Başkanları ve Kaymakam arkadaşlarımızla İstanbul’da 2006 yılında turizmle ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk ve bu hususta karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Alınan bilgiye göre; İstanbul’un turizm potansiyelini Türkiye’nin çok iyi değerlendirmediği yolundan çıkılarak yapılan toplantıda, geçen yıl 37 uluslararası kongrenin yapıldığı, İstanbul’da bu sayının 40’ın üzerinde olması gerektiği vurgulandı. Toplantıda, bazı belediye başkanları da Bakan Koç’a sözlü ve yazılı olarak ilçelerinde turizm ile ilgili yapacakları yatırımları ve taleplerini sundu.

İstanbul’un 5 milyon turisti ağırladığını, bunu da yüzde 40 arttırmaya yönelik herkesin, tüm belediyelerin gayretli olması gerektiğini söyleyen Bakan Atilla Koç, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra apart otel sayısının da artırılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini gündeme getirdi.

Bakan Koç, toplantıya katılan yöneticilere hitaben, “Turizmin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapın. Bakanlık olarak biz gerekeni yapacağız. Her ilçede turizme yönelik yatırımlarda, belediye başkanlarının yardımcı olmalı” diye konuştu.



Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 23:13:38
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 23:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?