6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

ADAYLARIN DİKKATİNE !

Yaklaşan yerel seçimlerden, belediye başkanı, muhtar, meclis üyesi unvanı kazanarak çıkmak isteyenleri, amaçlarına ulaşamamaları durumunda bunaltı, sıkıntı, kalp çarpıntısı, nefes alamama ve depresyon gibi ruhsal sorunların beklediği belirtildi.

Türkiye genelinde sayıları 1 milyonu geçtiği bildirilen adayların, hayatını yeni bir kimlikle sürdürmek için beklediği yerel seçimler, özellikle siyasete alışkın olmayan ve çevresinin yoğun talebi üzerine adaylığını açıklayanlar için ruhsal sorunları da beraberinde getiriyor.

Adana Numune Hastanesi’nde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Psikiyatrist Dr. Sümer Öztanrıöver, yaşadıkları kente hizmet vermek, unvan sahibi olmak ya da daha iyi şartlar içinde yaşamak ve kısa yoldan zengin olmak hayaliyle siyasetçi olmak isteyenlerin, yerel seçimleri bir fırsat olarak gördüklerini belirtti.
       Öztanrıöver, “Seçim öncesi hareketli kampanya çalışmaları düzenleniyor. Çevrelerini (belki kazanır da benim de hayatım kurtulur) düşüncesiyle bir takım insanlar sarıyor. Partilerden vaatler alıyorlar, kendileri vaatlerde bulunuyorlar.
       Sonra bir bakıyorlar, aday bile olamamışlar, bu durum son derece tehlikeli. Aday adayları bu yoğun tempoda çevrelerinin de etkisiyle bir süre sonra olanı değil, olmasını istediklerini görmeye başlıyorlar. Maddi ve manevi olarak çok şeylerini vererek yaşadıkları kazanma arzusu, seçim sonrası başarısız olunması durumunda bunaltı, sıkıntı, kalp çarpıntısı, nefes alamama ve depresyon gibi ruhsal sorunlara dönüşüyor” dedi.
       
MUTLAKA BİR UZMANA DANIŞIN
       Özellikle özgüven eksikliği içinde olanların bir partinin gölgesi altında, kendilerini ispatlama çabasına girebileceklerini de kaydeden Öztanrıöver, bu kişilerin seçim yenilgisi ya da aday gösterilmemeleri sonrasında, yara alarak çıkacakları bir yüzleşme yaşayacaklarını ifade etti.
       Yeterli bilgi birikimi ve altyapıya sahip olmayan kişilerin seçimi kazanmaları durumunda bile başarısız olacağının altını çizen Öztanrıöver, siyasetçi olmanın kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini vurguladı.
       Öztanrıöver, bu kişilerin bir süre sonra kendilerini ve çevreyi suçlamaya, değersiz olduklarını düşünmeye başlayacaklarını belirterek, “Bir çoğu bırakın seçilmeyi, aday bile olamayacaklar. Yani bu heyecanlı koşuşturma bittiğinde, ruhsal dünyalarının tepe taklak olması kaçınılmaz. Sorunların kalıcı duruma gelmemesi için mutlaka bir uzmandan yardım almalarını öneriyorum” dedi.

Yayın Tarihi : 5 Şubat 2004 Perşembe 00:00:05
Güncelleme :5 Şubat 2004 Perşembe 17:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?