6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Ankara ile İstanbul'un güreşi!

Sabah'ın AKP'ye yakın yazarı Ahmet Hakan, üç ismi ön plana çıkardı önceki gün. O'na göre, Kadir Topbaş, Erol Kaya ve İdris Güllüce'nin dışında, AKP'de İstanbul'a talip olanların şansı yok!
     
     Sabah yazarı Gürtuna konusunda ise çok katı! Ahmet Hakan'ın yazdıkları yeni değil. Hıncal Uluç, bu yüzden isyan etmişti dünkü yazısında. O'nun verdiği “doğru" bilgilere Sabah'ın tepe yönetimi pek fazla itibar etmemişti!
     
     Peki, Ahmet Hakan'ın yazdıkları doğru mu, yanılmış olamaz mı? Ahmet Hakan'ın haklı olup olmadığını şimdiden kestirmek zor. O'nun için kesin bir hüküm veremiyorum bu konuda. Ben aldığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum sadece.
     
     Not defterine isim yazılacaksa eğer, bu sayı üç değil iki olmalı bence. Erol Kaya'nın da, İdris Güllüce'nin de hiç şansı yok çünkü! Abdullah Gül'ün bu iki ismi de sıcak bakmadığını biliyoruz. Kadir Topbaş ise, en şanslı görünen isim. Hayır, Topbaş rakipsiz kalmadı, en büyük rakibi Ali Müfit Gürtuna. Evet şaşırmayın, AKP'nin gözden çıkardığı iddia edilen Gürtuna.
     
     İstanbul hararetle Kadir Topbaş'ı destekliyor. Ankara ise Gürtuna için bastırıyor. Ali Müfit Gürtuna, dün Erdoğan'la görüşmek için Ankara'ya gitti. Ankara'da çok sayıda milletvekilinin destiğini arkasına alan Gürtuna, ateşle oynamıyor. CHP'nin dolaylı teklifini elinin tersiyle itmesi, CHP'nin üstdüzey yönetimine randevu vermemesi, Ankara'dan aldığı sağlam destekten kaynaklanıyor.
     
     Sözün özü; Ankara ile İstunbul arasında kıyasıya bir yarış var. İstanbul üstün gelirse Kadir Topbaş, Ankara üstün gelirse Ali Müfit Gürtuna AK Parti'nin İstanbul adayı olacak!
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 19:39:00
Güncelleme :12 Şubat 2004 Perşembe 20:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?