2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Dünya su zirvesi İstanbul'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Meksika ziyaretiyle ilgili olarak, "Su zirvesinin İstanbul'da yapılmasıyla ilgili devir işlemlerini almaya gidiyorum" dedi.

Mısır doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupaya ulaştırılması için 6 ülke bakanlarıyla toplantı yapmak için Mısır'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'ye dönüşünün ardından Meksika'ya gitti.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir basın açıklaması yapan Güler, "2009'da Dünya Su Zirvesi'nin İstanbul'da yapılacağını söyleyerek, "Bu karar Meksika'da bugün yapılan Su Zirvesi'nde alındı. İstanbul'da yapılacak Su Zirvesi'ne 120 ülkenin bakanlarıyla, 20 bine yakın kişinin katılması bekleniyor. Bugün de zirvenin İstanbul'da yapılmasıyla ilgili devir işlemlerini almak için Meksika'ya gidiyorum" dedi.

Mısır'daki toplantıya da değinen Bakan Güler, toplantıda 6 ülkenin bakanlarıyla görüştüklerini ve 2007'nin sonunda Mısır doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşacağını söyledi. Bakan Güler daha sonra Meksika'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 13:38:57
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 14:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?