3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Erdoğan'a NBA forması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 20 spor salonunun açılışı, yapımı halen devam eden ve 2006 Aralık ayında bitmesi planlanan 100 spor salonunun da temel atma töreni, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Muammer Güler, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, AK Parti İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ile çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, Büyükşehir Belediyesi'nin Bürokratları ve öğrenciler katıldı. Törende Milli Basketbolcular Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur da yer aldı. 

Törende kürsüye Milli Basketbolcular Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur ile birlikte çıkan Başbakan Erdoğan, salonu dolduran öğrencilere hitap etti. Türkiye'nin ve İstanbul'un kalkınma koşusunun hızla devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Böyle hayırlı bir açılış ve temel atmada siz gençlerle biraraya gelmekten büyük onur duyuyorum. Birçok özel okul da dahil olmak üzere ziyaret ettiğim bütün okullarda öğrencilerimiz imkansızlık nedeniyle rahatlıkla beden eğitimi yapamadıklarını söylüyorlardı. Hamdolsun Büyükşehir Belediyemiz İstanbul'da 120 kapalı spor salonunu birden inşa ediyor. Bu spor salonları, İstanbul'da çok ihtiyaç duyulan bir açığı kapatıyor" diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde Spor Meslek Liseleri de açmaya başladığını müjdeleyen Başbakan Erdoğan, "Belediyemizin inşa ettiği bu spor salonlarından ve yeni kurduğumuz spor meslek liselerinden birçok sporcu genç yetiştireceğimize inanıyorum" dedi.
Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve yelkenlerinin kalkınma rüzgarıyla şiştiğini ifade eden Erdoğan, öğrencilere şöyle seslendi:
"Sevgili gençler; güçlü, müreffeh yarınlara olculuğumuz başlamıştır. Türkiye kabuğunu kırarak zirvedeki yerini alacaktır. Bunu başarmak için sizler başarıya inanmak zorundasınız. Gençler, sizden bir ricam var. Özellikle son aylarda bazı okullarımızda duyduğumuz nahoş hadiseleri ne yazık ki bir baba olarak hüzün içerisinde takip ettim. Sorumlu biri olarak bunun hüznünü yaşadık. Gençler; birbirinizi bu şehitler toprağı vatanın evlatları olarak lütfen seviniz. Okullar sizin kavga mekanlarınız olmamalıdır. Okullar sizin barış ve sevgi yerlerinizdir. Ve inanıyorum ki sizler bunu başaracaksanız. Elinde bıçağı ile silahı ile dolaşan öğrenciler istemiyoruz. Kitabı bilgisayarı ile dolaşan öğrencilerle yarınlara yürümek istiyoruz. Başarı şu dört kelimede yatıyor; oku, düşün, uygula ve neticelendir. Bir kısmını açılışını yaptığımız bir kısmının da temelini atmakta olduğumuz bu 120 eserin tamamını en kısa zamanda sizin hizmetinizde göreceğiz. İstiyoruz ki sizler bir Hidayet Türkoğlu, bir Mehmet Okur gibi ülkemizi yurt içinde ve dışında başarıyla temsil ediniz."

HİDAYET TÜRKOĞLU VE MEHMET OKUR'DAN TEŞEKKÜR
Erdoğan'ın konuşmasının öncesinde kürsüye gelen Milli Basketbolcular Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur, Başbakan'a NBI'de giydikleri 15 ve 13 numaralı formaları hediye etti. Açılışı yapılan ve temeli atılan spor salonlarından birçok sporcu genç yetişeceğine inandığını söyleyen Mehmet Okur, "Bu anlamlı törende olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah, bu salonlar sayesinde nice sporcular bu okullardan çıkacak. Başbakanımıza ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. 

Spor salonlarının ileride Türk sporuna çok büyük faydalar sağlayacağına inandığını belirten Hidayet Türkoğlu da "İnşallah bizim gibi sporcular, bu salonlar sayesinde siz gençlerin arasından çıkar, Türkiye'yi başarıyla temsil eder ve Türk sporu her sene daha da büyür. Salonların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin genç nüfusu olduğunu, ancak gençlerin imkansızlıklar nedeniyle yeterince iyi yetişemediğini söyledi. Okulların birçoğunda beden eğitimi yapacak salonların bulunmadığına dikkat çeken Bakan Şahin, "İnanıyorum ki imkan tanındığında siz gençlerden birçoğu uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil edecek. Başarılarınızla ay yıldızlı bayrağımızı çok dalgalandıracaksınız. İstiyoruz ki bütün okullarımızın birer spor salonu olsun. Ama yetişemiyoruz. İşte burada imdadımıza İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş yetişerek 120 spor salonunu bir anda inşa ediyor. Başkanımıza bunun için teşekkür ediyorum" dedi. 

Hükümetleri döneminde sadece İstanbul'da 500 okul ve 12 bin derslik yapıldığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise şöyle konuştu: 

"Beyinleri ve bedenleri sağlam nesiller yetiştirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin attığı bu adımı çok önemsiyoruz. Ayrıca, İstanbul genelinde 30 adet okul ve 770 okulumuza fizik kimya ve biyoloji laboratuarı ile etkinlik sınıfları yaptıkları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Kadir Topbaş'a teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız bir eğitim gönüllüsü olarak çalışmalarına devam ediyor."
Törende konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan salondan uydu bağlantısı kurarak, Tuzla Kaşif Kalkavan Lisesi, Zeytinburnu Adile Mermerci Anadolu Lisesi ve Fatih Selçuk Kız Meslek Lisesi'ndeki spor salonlarının açılışını, Silivri Hasan Safiye Güneş İlköğretim Okulu ve Kağıthane Ferit Aysan Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulu'ndaki spor salonlarının da temelini attı. 

Başbakan Erdoğan, geri kalan tesislerin temel atma ve açılışlarını, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Milli Eğitim Bakanı Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Vali Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Balıbey, Milli Basketbolcular Hidayet Türkoğlu-Mehmet Okur ve bir grup öğrenciyle kurdele keserek gerçekleştirdi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 21:02:36
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 00:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?