3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Gümrükçüler paneli

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "2006'da gümrükçülerle birlikte kaçakçılara teknolojik darbe vuracağız" dedi.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD), 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle "Gümrüklerde Yeni Dönem ve Yeni Hedefler" konulu bir panel düzenledi. Panele, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın yanı sıra, Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamitoğulları, Gümrük Müsteşar Vekili Cihat Ancın ve Serbest Bölgeler Genel Müdürü Mehmet Demirel katıldı.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen konuşmasında, 2006 yılında teknolojik yöntemlerle kaçakçılarla mücadele edeceklerini belirtti. "Kimseden korkumuz yok, gittiği yere kadar,en ucu nereye varıyorsa oraya kadar gideceğiz" diye konuşan Tüzmen, gümrük kapılarının Türkiye'ye yakışır hale geleceğini vurguladı. 2006'nın "e-gümrük yılı" olacağına dikkat çeken Tüzmen, yüzde 100 otomasyona geçecek gümrüklerin, çok daha rahat çalışacağını söyledi. Tüzmen, "Gümrükler hepimizin iftiharla çalıştığı yerler olacak" diye konuştu.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı da, son üç yıldır gümrüklerde oldukça olumlu değişimler yaşandığını vurguladı. İhracatçılar olarak, her türlü şartta işlerini aksatmadan yürüten gümrük çalışanlarına teşekkür ettiklerini belirten Satıcı, hızla elektronik ortama geçişin işlemlerin daha hızlı ve güvenli olarak yapılmasına yardımcı olacağını ifade etti. Satıcı, "Gümrükçülerin çalışma şartları ile yaşam şartları iyi incelenmeli, zor şartlarda çalışıyorlar. Olumsuzluklarla gündeme gelen gümrükçülerin son yıllardaki gelişmeleri ve çalışmalarını başarıyla sürdürmeleri de gündeme gelmeli" dedi.

İGMD Başkanı Esen Yağcı ise, 2006 yılında karşılaşabilecekleri engelleri önceden tespit edebilmek ve çözüm yollarını tartışmak için böyle bir panel düzenlediklerini bildirdi. "Gümrük Birliği'ne girdiğimiz günden bugüne dış ticaret hacmimiz sürekli artıyor ve bu artış beraberinde biz uygulayıcılara yeni sorunlar da getiriyor" diye konuşan Yağcı, AB süreci de dikkate alınarak gümrüklerin çağa uygun ve altyapısı eksiksiz hale getirilmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 23:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?