2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sarıgül'den imar açıklaması

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çarpık yapılaşmanın önlenmesi için bir defaya mahsus olarak imar affının çıkarılmasının şart olduğunu ileri sürdü.

Sarıgül, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce düzenlenen ''1. Konut Kurultayı''nın, ''Kentsel Dönüşüm ve Gecekondu Dönüşümü Sürecinde Yeni Arayışlar'' konulu oturumunda konuştu.

Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin gelişmesi ve güçlenmesinin, göçün önlenmesiyle mümkün olacağını belirtti.

Türkiye'nin sorunlarını Anadolu'da aramak ve yerinde çözümlerle bu sorunları ortadan kaldırmak gerektiğini ifade eden Sarıgül, planların kağıt üzerinde kalmamasının önemli olduğunu anlattı.

Sarıgül, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda, çoğunluğun kararlarının geçerli olması yönünde bir değişiklik yapılması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:
''Çarpık yapılaşmanın önlenmesi için bir defaya mahsus imar affının çıkarılması şarttır. Bundan sonra, 1 metre fazla yapanın cezası da ağırlaştırılarak 5 yıldan başlatılmalıdır. Binlerce binayı yıkamayacağımıza göre, bir kereye mahsus af çıkarılması, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır.'' Çarpık yapılaşmanın önemli bir noktasının da gökdelenler olduğuna dikkati çeken Sarıgül, şehrin merkezindeki gökdelenlerin şehir dışında olması gerektiği görüşünü dile getirdi.

ÇAĞLAYAN'A ADLİYE BİNASI

Sarıgül, Çağlayan'da miting yapılan alanda adliye binası inşa edilmek istendiğini, buna izin de verdiklerini anlatarak, aslında Türkiye'nin altıgen olan bu en kıymetli arazisinde adliye binası yapılmasının pek doğru olmadığını söyledi.

Bir hakimin bu adliyeye gelebilmesi için sabah saat 05.00'de kalkması gerektiğine, adliyeden hizmet alacakların yoğunluğunun ise trafiği olumsuz etkileyeceğine işaret eden Sarıgül, ''Konuyu bir kez daha yetkili dostlarımızın takdirine bırakıyorum'' dedi.
Mustafa Sarıgül, TOKİ ile Kuştepe'de önemli bir projeye imza atacaklarını da bildirdi.
Özellikle Roman vatandaşların yaşadığı gecekondu bölgesine 228 konut yapmayı planladıklarını belirten Sarıgül, ''Gecekonduları yıkıp burayı bir kent haline getireceğiz. Vatandaşlarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Bu projeyi Haziran ayında başlatacağız'' diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 15:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?