2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Türkiye şeriat ortamına sürükleniyor'

CHP Kadın Kolları Medeni Kanun’nun 80. yılı nedeniyle çıkardıkları kitabın tanıtımında konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu, İktidarın Türkiye’yi şeriat anlayışına sürüklemeye çalıştığını öne sürdü.

Şişhanede bulunan CHP İstanbul İl Merkez Binası’nda “Laik, Demokratik, Tam Bağımsız Türkiye Ancak Kadınlarla” adlı kitabının tanıtımı için basın toplantısı düzenledi.
Türkiye’ye, cumhuriyete ve Atatürk’ün değerlerine inanan kadınların çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu dile getiren Okuducu, “ Kadınlarımız doğmuş ve doğacak olan çocukların geleceklerine sahip çıkmalıdır” dedi.

Toplumda düşünce kirliliği yaşandığına dikkat çeken Okuducu, toplumun değerlerini hatırlaması ve sahip çıkmasını istediklerini ifade etti. Okuducu, Kurtuluş Savaşı boyunca Türk kadının önemli görevler üstlendiğini belirterek, bu yıllardaki ilk büyük mitinglerin kadınların katılımıyla gerçekleştiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarlığı boyunca yaptığı konuşmalardan örnekler veren Okuducu, Başbakanın konuşmalarının kadınların karşısındaki tehlikenin boyutlarını gösterdiğini söyledi.

Gülistan Alagöz - İÜHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 21:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?