6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bakan Özak, Sakarya'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Adapazarı'nda yapımı devam eden Yeni Karasu duble yolunda incelemelerde bulundu. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yapımı devam eden Yeni Karasu duble yolunda incelemelerde bulunmak üzere Adapazarı'na geldi. 

Beraberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AKP Sakarya Milletvekilleri Recep Yıldırım, Erol Aslan Cebeci, Vali Nuri Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve ilçe belediye başkanları ile bölgeye gelen Bakan Özak, ilk olarak yetkililerle basına kapalı bir toplantı yaparak bilgi aldı. 

Bakan Özak, buradaki incelemelerinin ardından Ferizli İlçesi'ne geçti. Sık sık trafik kazalarının meydana geldiği Değirmencik Kavşağı'na giden Bakan Özak, bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yeni Karasu duble yolunun ödenek sıkıntısı nedeniyle yarım kaldığını ifade eden Bakan Özak, ödenek bulunması halinde yolun 1 yıl içinde bitirilebileceğini belirtti. Bakan Özak, "Yolu biz de en kısa sürede bitirmek istiyoruz. 

Bu ay içinde ödenek temin edip, müteahhit firmayla görüşeceğiz. Bu yolun tamamlanmasıyla bölge cazibe merkezi haline gelecek. Ankara ve Sakarya arasındaki ulaşımın bu yolun bitirilmesiyle rahatlayacağına inanıyorum. Gerekli miktarda ödeneğimiz yok. Bu yıl ilave olarak 1.5 katrilyon ödenek istedik. Geçen yıl 1.5 katrilyonu aştık.

Karayolları olarak bu yıl da 2.5 katrilyon harcamayı planlıyoruz. Bu ödeneğin 1 katrilyonunu otoyollara harcadık. 1.5 katrilyon ise ilave ödenek istiyoruz. Yeni ödenek alırsak hedefimize ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, incelemelerde bulunmak üzere Taraklı-Mekece yoluna geçti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 16:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?