6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

BBP Lideri Yazıcıoğlu Adapazarı'nda

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, seçimin kaçınılmaz olduğunu öne sürerek, "Başbakan psikolojik sorunlar yaşıyor. Dümenden bir an önce inmeli, seçim yapılmalıdır" dedi. 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin MKYK toplantısı ve il kongresine katılmak üzere geldiği Adapazarı'nda gündemdeki konuları değerlendirdi. Adapazarı Aykar Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Yazıcıoğlu'nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Enis Ökzüz ve çok sayıda partili katıldı. Yazıcıoğlu, parti olarak Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü korumak için başlattıkları mücadelenin sürdüğünü söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle bölünmez bir bütündür. Ülkemizin vazgeçilmez ana çizgileri vardır. Biz ülkemizi vazgeçilmez ana çizgileriyle birlikte korumak ve ülkemizi medeniyet önderi haline getirmek için başlattığımız mücadelemizi sürdürüyoruz. Parti olarak bölgesel farklılığı ortadan kaldırmak, işsizliğe çözüm bulmak ve kadınların toplumda dayatmasız kısıtlamalardan uzak, hak ettiği yeri bulması bizim temel ilkelerimizdir. Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu bu anlayışın büyük yara aldığını görmekteyiz" dedi.

"İKTİDAR MİLLETİN GÜVENİNİ KAYBETMİŞTİR" 

Yazıcıoğlu, son günlerde yaşanan olaylara değinerek ülkenin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Bugün iktidar milletin güvenini tüketmiştir. Dün millet değerlerini ortaya koyarak siyaset yapacaklarını söyleyenler bugün milletin kendilerine olan güvenini çürütmüştür. Bu iktidar bir tarafta kendini tüketirken diğer taraftan milletimizi yeni maceralara sürüklemektedir. Bu iktidar kurumlar arası diyalog sağlayamadığı gibi bir ahenk kuramamıştır. Kurumlar arası yönetim birliği olmayan bir dönemden geçmekteyiz. Bugün kurumların birbirine tezgah kurduğu bir dönem yaşanmaktadır. Ben bunu böyledir demiyorum ancak böyle gözüktüğü ortadadır. Bu son derece tehlikelidir. Milletimizin kafasını karıştıran bu süreç, milletin devlete olan güvenini sarsmaktadır. Şemdinli, Danıştay ve son olarak Atabeyler Çetesi gibi olaylarla başlayan bu süreç ülkeyi inanılmaz bir şekilde germiştir. Herkes aklını başına alsın, kurumlar arası ahenksizlik bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Bunu bir an önce yaparak demokratik hukuk devleti olduğumuzu göstermeliyiz ya da maceraların yaşanması kaçınılmazdır" diye konuştu.

"BU İKTİDAR KRİZLERİ GÖREMİYOR" 

Son günlerde para piyasasında yaşanan dalgalanmaya da değinen Yazıcıoğlu, "Bu iktidar krizleri göremiyor. Ortalığı geren iktidar toplumda yumuşamalar yerine yeni gerilim sebebi haline geliyor. Bu tehlikeli bir virajdır. İktidar bu tehlikeli virajdan bir an önce çıkmalıdır. İktidar inisiyatifini kaybetmiştir. Burada yaşanacak bir kırılma noktasından kaygı duymaktayız. Son günlerde yaşanan ekonomik dalgalanmalara baktığımızda dalgalanmaların neler alıp götürdüğü ortadadır. Enflasyonun düşmesinde yaşanan hareketlilik güllük gülistanlık bir Türkiye gibi gösterildi. Özelleştirme ve borçlanma yoluyla ekonomiye para sokan iktidar bunun sonuçlarını görmezden gelmektedir. Bu para ne oldu. Hangi etkilenmeler oldu. Enflasyon düştü mü? İşsizlik ve borçlanmada artış oldu mu? Hayat standartlarında bir yükselme oldu mu? Bu dalgalanmayla işçiye, memura ve emekliye verilen zam yeni enflasyona gitti. Bugün yüzde 22 devalüasyon yapıldı. Bu da gösteriyor ki Ağustos ayında enflasyonda yüzde 14'lük bir artış kaçınılmazdır. Öyle anlaşılıyor ki verilen zam tekrar geri alınmıştır. Bir an önce ekonomi konseyi toplanmalı, asgari ücret başta olmak üzere yeni bir ücret takdiri yapılmalıdır. Altta kalan kesim bunun bedelini öderken üstte kalan bir avuç azınlık bunun bedelini ödememektedir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE SEÇİM SÜRECİNE GİRMİŞTİR" 

Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Başbakan'ın son günlerde psikolojik sorunlar yaşadığını göstermektedir. Bu psikolojik sorunları yaşayan bir insan bu gemiyi idare edemez. Dümenden bir an önce inmelidir. Bu ülkede seçim kaçınılmazdır. Seçim bir an önce yapılmalıdır. Seçim yapmak ihanet değildir. Götüremiyorsan arabayı çekip kenara bir tamir tadilat yaptırmalısın. Biz seçim isteriz. Bu milletin iradesi olacaktır. Toplumun tüm kesimi bu durumdan rahatsızdır. İktidar sanal bir şekilde varlığını sürdürmektedir. İktidar iç siyasette ve dış politikada milletin ahengini sağlayamamakta, başarısız bir yönetim sergilemektedir. Böyle devam ederse milletimiz ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Dün yanlış yapanların bugün milleti yanlışa sürüklememeleri istiyoruz. Bu ülkede sosyal hukuk devleti anlayışını ortaya koyan tek hareket BBP'dir. BBP olarak biz mesuliyetimizin farkındayız. Bugün yolsuzluk, yoksulluk ve yalan anlayışını ortaya koyanlar tam tersini yapmaktadırlar. Ülkede bugün değişen hiçbir şey yoktur" dedi.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 12:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?