3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Baykal, "şiddet ve terör planlı"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, son zamanlarda Türkiye'de artan terör ve şiddet olaylarının arkasında iktidarı yıldırmak ve Türkiye'nin direncini kırmak isteyen siyasi bir projenin olduğunu savundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Başkal, Adapazarı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Sakarya İl Kongresi'ne katıldı. Partililere hitap eden Baykal, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Baykal, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmadığını belirterek, "3 yıllık AK Parti iktidarında milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmadı, yolsuzluklar sonuçlandırılmadı. Enerji Bakanlığı'nda güvenlik güçlerinin telefon dinleyerek tespit ettiği AK Parti'li bakanların, milletvekillerinin, parti üyelerinin, yöneticilerin işin içinde olduğu çeteler ortada cirit atmaya devam ediyorlar. Ne yapıyorsunuz bunlara? Telefon dinlemek yasak olsun diyorsun. Telefon dinlemekle elde edilen delilleri geçerli saymıyorsun. 240 tane dokunulmazlık dosyası Meclis'te bekliyor. Getirin o dosyaları. İçinde CHP'liler de var, ben de varım. Kaldırın o dosyaları kaldırın. Başbakan, bakanlar, benim hakkımda da var. Kaldırın kardeşim kaldırın bunları. Meclis'te çoğunluk elinizde. Yardıma ihtiyacınız varsa, bütün CHP milletvekilleri olarak hepimiz destek vermeye hazırız. Getirin dosyaları. Bekleme kardeşim cesur ol. Kabadayı ol. Kedin getir, çık şöyle cesaretle, kabadayılıkla. Burada kendini göster, kaldır o dokunulmazlığı" diye konuştu.

"ŞİDDET VE TERÖR OLAYLARININ ARKASINDA SİYASİ PROJE VAR"
Türkiye'de son zamanlarda ortaya çıkan terör ve şiddet olaylarının arkasında siyasi bir proje olduğunu savunan Baykal, "Türkiye'de son zamanlarda terör ve şiddet olayları oluşmaya başladı. Ne var bunun arkasında? Bu terör ve şiddet neye yöneliktir? Bu terör ve şiddet olaylarının arkasında bir siyaset projesi var. Belli bir siyasi hedef var. Siyasi mücadele var. Bu bilinçli bir terördür. Planlı bir şiddettir. Nedir hedefi, hükümeti yıldırmak, iktidarı yıldırmak, Türkiye'yi dirençsiz hale getirmektir. Bu siyaset projesini yavaş yavaş devreye sokmak, kabul ettirmek. Amaç budur. Bunun için bu yola başvuruyorlar. Yapılması gereken şey hiçbir biçimde şiddetin, terörün temsilcileri ile muhatap olmamak. Onlarla hiçbir şekilde doğrudan ya da dolaylı yoldan irtibat kurulmamalıdır. Şiddet ve terörle amaçlarına ulaşacakları fikrini kesinlikle vermemektir" şeklinde konuştu.

Şiddet ve terörle siyaset yapılmayacağını söyleyen Baykal, "Türkiye 15 yıl boyunca terörle mücadele etti. 30 bin vatan evladını kaybettik. 6 yıl sustular. Şimdi birdenbire yeniden ortaya çıkmaya çalışıyorlar. Aynı kararlılıkla durmalıyız. Şiddet ve terörle siyaset yapılmaz. Siyaset söz, fikir ve düşünce ile yapılır. Söyle, ne biliyorsan söyle. Ama çek elini o tetikten, çek elini o mayından, çek elini o C-4'lerden" dedi.

İstanbul Fatih Camii'nde Cuma günü yaşanan olayların ancak AK Parti iktidarında yaşanabileceğini ileri süren Baykal, "İstanbul Fatih Camii'nde yaşanan olayları izlediniz. Düşünün bir Cuma günü Türkiye'nin en önemli camisinin avlusuna mikrofon konulmuş. Yüzlerce kişi orada toplanmış. Namaz çıkışında birisi mikrofon başına geçerek Atatürk'e, Cumhuriyet'e, demokrasiye veriyor, veriştiriyor. Polis orada duruyor. İşleri bittikten sonra polisin yanından geçip gidiyorlar. Bu nasıl oluyor? AK Parti iktidar olmasaydı, böyle bir şey olabilir miydi?" diye konuştu. Baykal, konuşmasının ardından Adapazarı'ndan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 11:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Yılmaz IP: 62.29.118.xxx Tarih : 5.09.2005 21:32:42
Harika bir konuşmaydı bir mhp li olmama rağmen kongreye katıldım ve Baykal'ı dinledim. Gelecek seçimde ilk kez bir sol partiye CHPye oy vereceğim