3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Basın, içini eski bakana döktü

Eski Devlet Bakanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Tayfun İçli, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni (SGC) ziyaret etti. SGC Başkanı Necdet Güngörsün, kentin diğer illere göre yerel basın açısından çok ileri seviyede olduğunu belirtti; ancak siyasilerin yeteri kadar destek vermeyişinden yakındı. İçli de ziyarette, desteğin önemine işaret etti.

Eski Devlet Bakanı ve DSP Genel Sekreteri Tayfun İçli, beraberindeki Genel Sayman Harun Öztürk, Parti Meclis üyesi Kadir Salih, DSP Sakarya İl Teşkilatı Başkanı Dilek Erkan ve Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Yenigün ile birlikte SGC'yi ziyaret ederek Başkan Necdet Güngörsün ile görüştü. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngörsün, İçli'ye Sakarya medyası hakkında bilgiler verirken, yerel basının sürekli gündeme getirildiğini; ancak her nedense sürekli ihmal edildiğini söyledi.

"Muhalefet partileri yerel basına önem veriyor gibi gözüküyor; ancak iktidara geldiklerinde hemen unutuyorlar" diyen Güngörsün, "Yıllardır bunu yaşıyoruz. Yaygın basın diye tabir ettiğimiz ulusal basının yerini birçok bölgede ve özellikle Sakarya'da yerel basın aldı. Bu nedenle yerel basının önemi çok daha büyük. İlimizde 5'i günlük ofset, 2'si akşam gazetesi olmak üzere 7 gazeteyle 2 televizyon ve 20 civarında radyo var. Sakarya basın konusunda oldukça ilerlemiş durumda" dedi.

Türkiye'nin artık belli bir değişime girdiğini dile getiren DSP Genel Sekreteri Tayfun İçli ise, bu değişime uymak gerektiğini ifade ederek, "DSP olarak yeni bir kalkınma modeli hazırlığı içindeyiz. Bunun için de yurt gezisine çıktık. Hem parti çalışmalarını yürütüyoruz, hem de halkın içine girerek sorunları tespit ediyoruz. Yeni kalkınma programımız halkın beklentileriyle sorunlarını çözecek olacak. Sakarya'da deprem yaşandı. Sorunlar büyük. Bizim dönemimizde yaşanan depremde elimizden geleni yaptık. Her türlü desteği deprem geçirmiş vatandaşımıza verdik. Hizmetler eksik olabilir; ama o gün için elden gelen buydu. Çünkü bu deprem 100 yılın felaketiydi" diye konuştu.
Tayfun İçli ayrıca, yerel basının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 20:11:54
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 20:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERKAN KUŞDAL IP: 85.101.158.xxx Tarih : 1.01.2011 09:57:33

sakarya cok guzel bı sehır  cok sevıyorum sakaryayı dsp nınde sakarya calısması guzel ınsalah 2o11 yılı basarılarınızın devamını getırır herkese calısmalarından dolayı tskuru borc bılırım yurdumun  guzelleıyı ıcın herkese calısa daha guzel olur  ınsalah basarılarınızın  devamı gelır herkese tsk