17
Haziran
2024
Pazertesi
SPOR

Avrupa Kupalarındaki Rakiplerimiz


Avrupa Kupalarına bu yıl katılacak olan temsilcilerimizden Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kayserispor’un rakipleri Nyon’da çekilen kuralar sonunda belli oldu. Galatasaray Çeklerin Mlada Boleslav, Fenerbahçe Ukrayna’nın Dinamo Kiev, Trabzonspor Kıbrıs Rum Kesiminin Apoel, Kayserispor da Arnavutluk’un K.F Tiran takımları ile eşleşti. Kura çekimi spor kamuoyumuzda ve toplumumuzda sevinçle karşılandı ve biz bu takımları kolayca eleriz düşüncesi hemen hemen herkese hâkim oldu. Kuşkusuz, daha güçlü rakipler de kurada çıkabilir, bizi zorlayabilirdi. Ancak geçtiğimiz yılda Galatasaray’ın Tromso, Trabzonspor’un da Anorthosis’e elenmesi de akıldan hiçbir zaman çıkarılmamalıdır.

Fenerbahçe’nin rakibi Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev öyle kolay yenilir yutulur bir lokma değildir. Avrupa Kupalarında 1974–1975 ve 1985–1986 yıllarında Kupa Galipleri, 1975’te Avrupa Süper Kupasını kazanmış bir takımdır. Geçen sezon Lucesco’nun takımını arkasından averajla ikinci olmuştur. Ayrıca Sovyetler Birliği dağılmadan önce 13, Ukrayna Liginde de 11 kez şampiyon olmuştur. Bunun yanı sıra Ukrayna Kupasını 8 defa kazanmıştır. Dinamo Kiev’in kadrosunda Brezilyalı, Gürcü, Sırp, Rus, Rumen, Faslı, Nijeryalı, Özbek ve Letonyalı futbolcular bulunuyor. Böyle bir takımı kolay lokma sanmak biraz safdillik olur.

Galatasaray’ın Şampiyonlar 3. Eleme Turu’nda rakibi Çek M. Bolevslav ilk kez Avrupa kupalarına katılan, deneyimsiz bir takım. Slovak Brezinsky, Abraham ve Kuliç takımın en tanınmış oyuncuları bu bakımdan Galatasaray bu maçı bir aksilik olmadığı takdirde alacak durumdadır.

Kayserispor’un rakibi KF Tiran’ın memleketinde 22 kez lig, 12 kez de Arnavutluk Kupasını kazanmış olmasına rağmen Avrupa kupalarında başarısı görülmüyor. Bu bakımdan Kayseri bu maçta, özellikle kendi sahasında alacağı sonuca göre şanslı görünüyor.

Trabzonspor’un UEFA Kupası 2. Eleme Turu’ndaki rakibi Kıbrıs Rum Kesiminden Apoel Avrupa Kupalarına 29 kez katılmış 24 galibiyet, 17 beraberlik ve 45 yenilgi almış bir takım. Geçtiğimiz sezon Kıbrıs Rum kesimini üçüncülükle bitirmiş ve Kıbrıs Rum Kesimi Kupasını kazanmıştır. Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel’in kadrosunda Rumen, Fransız, Sırp, Portekizli ve Azeri futbolcular bulunuyor. Trabzon bu takım karşısında geçen yıl olduğu gibi nasıl olsa yeneriz havasına girmezse turu geçmeyi başaracak güçtedir. Bununla beraber Apoel her zaman sürpriz yapabilecek bir takımdır.

Kupalardaki diğer takımlar göz önüne alınacak olursa Türk takımlarının yine de iyi bir kura çektiğini söyleyebiliriz. Yakalanan bu şansı iyi kullanmamız gerekmektedir.


erdem@kenthaber.com

Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 11:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?