3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Sevinen Fenerbahçe ve Üzülenler!...


Turkcell Süper liginde 34. hafta maçları ile birlikte 2006-2007 Futbol sezonu sona erdi. İki hafta öncesi şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu stadını dolduran coşkulu bir taraftar kültesi önünde Ankaragücü maçı öncesinde şampiyonluk kupasını Futbol Federasyonu başkanı Haluk Ulusoy’un elinden aldı. Kuşkusuz Fenerbahçeliler son derece mutlu ve sevinçli idiler. Fenerbahçeli taraftarların “Ulusoy istifa” sözleri ve Aziz Yıldırım ile aralarındaki gerginlik gözle görülür biçimdeydi. Ne var ki,Şükrü Saraçoğlu stadına üç yıl sonra gelen Ulusoy, Ankaragücü maçının ikinci yarısını beklemeden arada stattan ayrıldı.

Maçın oynandığı günün erken saatlerinden itibaren Kadıköy’ü coşkulu bir taraftar topluluğu doldurmuştu. Sözcüğün tam anlamıyla yer gök sarı-lacivertti. Sanırım bu muhteşem gün kolay kolay unutulamayacaktır. Geçen yıl kıl payı kaçırılan veya kaçırtılan şampiyonluğun ardından Fenerbahçeliler böyle bir kutlamayı hak etmişlerdi.

Kısacası Fenerbahçe yönetim,teknik direktör ve ekibini, futbolcu ve sarı-lacivertli renklere gönül veren herkesi kutlarım.

Fenerbahçe’nin bu muhteşem gecesinde sevinenlerin yanı sıra üzülenler de vardı. Kuşkusuz, bunların başında Ümit Özat ile Rüştü Rençper geliyordu. Yıllardır Fenerbahçe’yi sırtlamış, kaptanlığını yapmış olan Ümit bu sezon bazen yerini Ugur Boral’a kaptırmış, yılmamış, çalışmış ve formayı yeniden kapmıştı. Ancak önümüzdeki sezon Daum’un daveti üzerine futbol yaşamını Almanya’nın Köln takımında sürdürecektir. Ümit’in bu kararı vermesinde büyük olasılıkla Carlos’un Fenerbahçe’ye gelme ihtimali vardır. Bu bakımdan Ümit Özat Fenerbahçe’nin şampiyonluk kupasını kaldırırken göz yaşlarını tutamamıştı. Belki Fenerbahçe’nin şampiyonluk sevincinden belki de Fenerbahçe’den ayrılacağına ağlıyordu... Bilemeyiz... Fenerbahçe’nin bir diğer üzüntü ve sevinç arasında bocalayan futbolcularından bir diğeri de emektar kaleci ve eski kaptanı Rüştü Rençperdi. Fenerbahçe’nin maç öncesi sahaya çıkan futbolcuları arasında Rüştü bulunmuyordu. Maç öncesi kısa bir süre takım elbise içerisinde statda görülen Rüştü sessizce ayrılmıştı. Onun üzüntüsünde bir gün önce Zico’nun Rüştü bizim Serdar ve Volkan’dan sonra üçüncü kalecimiz sözünün payı var mıydı ? Onu da bilemeyiz...Büyük olasılıkla Rüştü futbol yaşamının son yıllarını bir başka takımda sürdüreceğe benziyor.

Fenerbahçe’nin kuruluşunun 100. yılında resmen şampiyonluğunu ila edeceği Ankaragücü maçında ise futbol olarak pek bir özellik yoktu. Bu ortamda olamazdı; Fenerbahçe yalnızca bir formalite maçını oynuyordu. İlk yarıyı 1-0 yenik kapatmasına rağmen Ümit Özat ve Kezman’ın biri iğne deliğinden geçirircesine attığı 2 gol ile son maçını da 3-1 kazandı.

Fenerbahçe şimdi yeni sezon hazırlıklarına başlıyacak, takımda kimlerin gideceğini ve geleceğini göreceğiz....

Ligin son haftasında üzülen ve sevinen takımlar vardı. Kayseri Erciyes ile Antalyaspor Sakaryasporun yanı sıra süper lige veda eden son iki takım oldular. Gaziantepspon Konyaspor’u 2-0 yenerken Rizespor’da Sakarya ile 1-1; V.Manisaspor Denizlispor 0-0 berabere kalarak sevinen takımlar oldular. Hafta’nın en dramatik iki maçında Kayseri Erciyes Sivas deplasmanında rakibine 2-1, Antalyaspor da kendi sahasında Gençlerbirliği’ne 3-1 yenilerek küme düştüler. Ancak ne kayseri Erciyes ve ne de Antalyaspor bu yıl hiçbir zaman düşecek takım hüviyetinde futbol oynamamışlardı. Ancak beklenmedik maçlarda puan kayıpları, rakiplerinin puan olmaları onları liğın dibine itivermişti. Önümüzdeki yıl UEFA Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek Erciyesspor, aynı ilin takımı Kayserispor Erciyes’in mücadele ettiği rakiplerine puan vermemiş olsaydı, ikinci yarıda çok iyi top oynayan Bülent Korkmaz’ın başındaki Erciyes’in sıralamadaki yeri çok daha yukarıda olabilirdi. Yazık oldu; hem de çok yazık oldu ... Sanırım Erciyes’in kaderi 1-0 yenildiği Kayserispor maçında yazıldı. Bir süre görevli kaldığım Kayser’de tanıdığım futbolseverler buna nasıl tepki verecek önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz...

Haftanın son üç maçında Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın Kayserispor, Ankaraspor ve Bursaspor ile oynadığı maçların hiçbir önemi kalmamıştı. Galatasaray Bursaspor’a 2-0; Beşiktaş’Kayserispor’a 3-0; Trabzonspor’da Ankaraspor’a 2-1 yenildiler ve sezonu kapattılar. Her iki maçta angaryadan öteye gitmeyen, yazılacak da bir şey bulunamayan iki oyundu. 


erdem@kenthaber.com
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 13:02:21
Güncelleme :27 Mayıs 2007 Pazar 19:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?