4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Süper Ligde Sürpriz Olmadı


Turkcell Süper Ligi Türkiye’nin Yunanistan ve Norveç maçları nedeniyle bir gün geriye alınarak Pazartesi akşamı tamamlandı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor haftayı üçer puan alarak kazasız atlatmayı başardılar. Ligin ilk sırasında Fenerbahçe 26.haftada 54 puan önde olup, Beşiktaş 48, Galatasaray 45 ve Kayserispor da 40 puanla lideri takip ediyorlar. Ligin düşme hattında 17 Puanlı Sakarya, Trabzonsor önünde üç önemli puanı yitiren Kayseri Erciyes ve 27 puanlı Denizlispor bulunuyor. Onlara en yakın takımlar olarak büyük bir düşüş içersindeki 29’ar puanlı V.Manisaspor ile Ç.Rizespor sıralamada yer alıyorlar.

Haftanın ilk maçı Fenerbahçe ile Ankaraspor arasında Şükrü Saraçoğlu stadında gündüz oynandı. Fenerbahçe dört yıl sonra kendi evinde ilk kez gündüz maçına çıkıyordu. Her iki devrede iki ayrı Fenerbahçe’nin seyredildiği maçta ilk yarınınki çok kötü ikinci yarınınki, kazanmayı arzu eden takım vardı. Fenerbahçe çok zor olsa da maçın 22.dakikasında penaltıdan Wederson gol ile devreyi yenik kapatılacağı sanılırken 45+17de Alex’in çok güzel ayak hareketiyle attığı gol ile beraberliği sağlamayı başardı. İkinci yarıda sahada bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Aurelio ve Kezman ile ilk dakikalarda gol araya Fenerbahçe kornerden gelen topla Tuncay’ın kafasından galibiyete ulaştı. Bundan sonraki dakikalarda ise orta alanı kalabalık tutarak Ankaraspor akınlarını önlemeyi başardı. Haftalardır tek santrfor ile oynayan Fenerbahçe’nin bu durumda gole ulaşması çok zor görünüyor. Rakip savunma tarafından çok iyi kontrol edilen Kezman’ın yanında ikinci bir golcünün olmayışı galibiyeti rastlantıya bırakıyor. Fenerbahçe’nin kazandığı galibiyetlerin zor oluşu da buna bağlanmalıdır. Bazı futbolcular arkadaşlarına pas verecekleri yerde son vuruşu hep kendilerin yapmak istiyor, böyle olunca da birçok fırsat kaçırılmış oluyor. Geride şişirilen toplar daima uzun boylu rakip savunma tarafından çok kolay kesiliyor, böyle olunca da Kezman kendisini gösterme olanağını bulamıyor. Fenerbahçe kalesinde bu haftada Serdar hatasız oynadı ve geçen gün takımına daha da güven verdiğini gösterdi. Her ne kadar Milli Takımda Fatih terim Volkan’a güveniyorsa da Fenerbahçe de durum hiçte böyle olmuyor.

Fenerbahçe’ye göre Ankaraspor çok daha disiplinli ve derli toplu takım özelliğini taşıyor. Ani ataklarla rakip kalede tehlikeli oluyor ve çoğu kez de bu ataklar sonucu gol ile buluşuyor. Gerçekçi bir bakışla Ankara takımının Fenerbahçe’ye göre çok daha iyi olduğu da bir kez daha görüldü. Ancak maçın en çirkin anları eski Galatasaraylı Volkan’ın Ümit Özat’a yapmış olduğu çirkin davranıştı. Yunus Yıldırım Volkan’ın hareketini sarı kartla geçiştirmesi ise başarılı yönetimine gölge düşürdü.

Deplasmanda uzun süredir kazanamayan Galatasaray, Ankaragücü karşısında zor da olsa 2–1 kazanarak üç puanın sahibi oldu.19 Mayıs stadının çok kötü, top kontrolünün zor olduğu maçta ilk yarı sözcüğün tam anlamıyla seyircileri uyuttu. İlk yarıda ne futbol ne de pozisyon vardı. İkinci yarının hemen başında Ankaragücü’nün rakip savunmanın ofsayt diye durması ile bir anda Mustafa Özkan Montragon ile karşı karşıya kaldı ve golünü atıverdi. İkinci yarıda E.Gerets Hakan Şükür ısrarından vazgeçerek Necati ve Hasan Şaş’ı sahaya sürmüştü. Nitekim Hasan’ın sağdan nefis ortasını Necati ender görülen bir vole ile Ankara takımının kalesi tavanına yapıştırdı. Bunun hemen ardından Ayhan’ın soldan ortasına da yine Necati topu boş kaleye yuvarladı; 2–1.

E.Gerets’in bazı doğruları görmesi gerekir. Haftalardır Hakan Şükür’de ısrar etmesi, zaman zaman Ümit Kardan, Necati ve Hasan Kabze’nin kulübede oluşu takımın gol atmasını engellemektedir. Aynı hataya Fatih Terim de düşerek Hakan’a isminden ötürü takımda yer vermektedir. Bununla beraber Hakan Şükür gelmiş geçmiş en iyi golcülerden birisidir. Ancak ilerleyen yaşı ve performansında düşüş olduğu da görülüyor. Galatasaray Ankaragücü maçının en çirkin olayı da ikinci yarıda oyuna giren ve takımı ateşleyen Hasan Şaş’ın agresif tavırlarla oyun dışı kalmasıydı. Aynı zamanda oyunculara örnek olması gereken antrenör Erdal Keser’in de saha dışına gönderilmesi sarı-kırmızılı takımın yüz karasıydı.

Fenerbahçe’yi izleyen Beşiktaş Ankara deplasmanında Gençlerbirliğini 2–0 lık sonuçla çok rahat geçmeyi başardı. Beşiktaş Gençlerbirliği maçında yazılacak söylenecek hemen hiçbir şey yoktu.

Haftanın belki de en ilginç, çekişmesi hoş maçının Trabzonspor ile Kayseri Erciyes arasında oynandı. Baştan sona kadar sert ve tekmeli geçen maçın tek golünü kaleci ile karşı karşıya kalan Gökdeniz’den geldi. Trabzon üç puanı alıp rakibini düşme hattında bırakmasında en büyük pay kaleci Tolga’nındır. Fatih Terim’in nasılsa görmediği Tolga Erciyes’in tüm akınlarını başarı ile önledi ve kalesine adeta duvar ördü. Zaman zaman esen Erciyes fırtınası önlerdi ise bunun de tek sahibi Tolga idi.

Haftanın diğer maçlarında Ç.Rizespor eline geçen fırsatı teperek Denizlispor ile 2–2 berabere kalarak kendisini tehlikenin içerisinde buldu. Avrupa kupalarına katılma umudunu sürdüren Kayserispor ise deplasmanda Sivas’a 3–2 yenilirken hemen hiç varlık gösteremedi. Antalyaspor V.Manisa’yı 1–0, Bursaspor Konyaspor’u 1–0; Gaziantepspor’da düşme hattındaki Sakaryaspor’u kendi evinde 2–1 yenmeyi başardı.


erdem@kenthaber.com
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 15:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?