29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Beşiktaş Averajla Zirvede


TurkcellSüper Liginin ikinci haftasında pazartesi akşamı oynanan Beşiktaş-Konyaspor maçı sonrasında Beşiktaş averajla zirveye oturdu. Onu aynı puanla bir günlük aradan sonra Bursaspor, Trabzonspor ve Gaziantepspor izliyor. İlk iki haftayı kayıpsız atlatan bu takımların altışar puanı bulunuyor.

Turkcell Süper Liginin ikinci haftasında bu yıl iddialı bir başlangıç yapan Trabzonspor, Ankaragücünü 2-1 yenerek Bursaspor’un ardından ikinci sırada yer aldı.Yattara ve Selçuk ile kazandığı iki gol Trabzon’u oldukça rahatlatmıştı. Geçtiğimiz yıl bakla tarlasını andıran 19 Mayıs stadının suni çimi üzerinde sözcüğün tam anlamıyla Karadeniz fırtınası esti. Kuşkusuz, oynanan oyunda Ersun Yenal’ın büyük payı vardı. Önümüzdeki haftalarda Karadeniz ekibi bu oyununu sürdürdüğü taktirde diğer takırla kök söktüreceğe benziyor.

Geçen sezon İstanbul Büyükşehir Belediye’ye iki maçta verdiği beş puan ile şampiyonluğu bırakan Fenerbahçe’nin bu yıl aynı takım karşısında ne yapacağı merakla bekleniyordu. Fenerbahçe ilk haftadaki Gaziantep yenilgisinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye’yi yenmek zorunda olduğunun bilincindeydi. Ancak karşısında yine o bilinen taş gibi, mücadeleci, iyi futbol oynayan takım vardı. Ne var ki, şans bu kez Fenerbahçe’den yanaydı. 30. dakikada Metin’in, 47.dakikada Serhat’ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra önemli goller kaçıran sarı-lacivertliler 2-0 galip gelerek taraftarlarını sevindirdi.

Önümüzdeki haftalarda Fenerbahçe’nin ne yapacağı da merak konusu... İlk yarısı golsüz kapanan maçta 52.dakikada Maldonado’nun pasına soldan dalan Colin Kazım Hasagiç’in yanı başından topu ağlara gönderdi. Bunun ardından 61.dakikada da Guiza’nın ortasına Semih’in kafasını uzatmasıyla skor 2-0 oldu. Bu golde Semih’in iyi yer tutuşu kadar Guiza’nın büyük payı vardı.

Fenerbahçe 2-0’lık galibiyete rağmen, 9 kişilik rakibi karşısında beklenen oyununu ortaya koyduğunu söyleyebilmek çok zordur. Bununla beraber gol atamamasına rağmen Guiza, Fenerbahçe’nin yıllardır beklediği santrfor olduğunu gösteriyordu. Ligin ikinci haftasında henüz gol atamamasına rağmen Guiza önümüzdeki haftalarda rakiplerin korkulu rüyası olacaktır. Fenerbahçe’nin yaptığı en isabetli transferde Guiza olmuştur. Bu haftada Alex verilen görevi en iyi şekilde yapan futbolcuydu. Sol kanatta Uğur Boral, biraz da bencilliğinden takımının gol sayısının artmasını engelledi. Gökhan Gönül ise sakatlık fobisini henüz üzerinden atamamış olacaktı, tutuktu, hem de ileri ataklarda bulunmakta zorlandı. Aragones de bu duruma 68. dakikaya kadar dayandı ve Onu Önder ile değiştirdi.

Maçın bitiminde Şampiyon sesleri ile sahadan ayrılan Fenerbahçe’nin umut verici bir futbol sergilediğini söyleyebilmek biraz zor...Ama yine de ilk maçı kaybetmiş bir takımın üç puan alışı önemli sayılmalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyespor dokuz kişi kalmasına rağmen büyük bir enerji sarf ederek oynadılar ve zaman zaman da gol pozisyonlarına girdiler. Belediyespor rakibinden çok daha iyi bir futbol ortaya koydu, oyunu çirkinleştirmedi, geriye kapanmadı. Metin ile Serhat’ın oyundan atılışı ise acemilikten öte bir şey değildi.

Galatasaray zorlu Kayseri deplasmanından yalnızca bir puanla dönebildi. Her iki takımının da beraberliğe razı olduğu maçın ilk yarısı pozisyon fakirliği olarak geçti. Her iki takımda futbol olarak bekleneni vermekten çok uzaktı. Kayseri orta alanı daraltarak rakibin pozisyona girmesini önledi. Buna karşılık da ilk yarının sonlarına doğru mutlak bir gol pozisyonu yakaladıysa da Aykut’tan kaleyi devralan De Sanctis ani bir refleksle bu golü önledi. Bunun dışında maç boyunca dikkati çeken bir hücum üretilemedi. Kayseri, sakatlıklardan olacak daha genç ve dinamik bir takımla sahaya çıkmıştı. Özellikle forvetteki Olembe ile Aghahowa’nın rakibi zaman zaman zorladığı da görülüyordu. Son yıllarda Servet’i böylesine zorlayan bir oyuncuda görülmemişti. Özellikle Aghuhowa gibi...

Galatasaray teknik direktörü Skibbe eldeki imkanlara göre iyi bir takım kurmuştu. Önceki maçlarda Linderoth’un sağ bekte denenmesi tenkit edilmişti Sabri’nin sakatlığından sonra Skibbe’nin bu kararında ne kadar isabetli olduğu görüldü. Yeni transfer Baros 72. dakikada oyuna girdi ve takımın hücum gücünde ilerideki günlerde etkili olacağının işaretlerini verdi. Bu arada oyundan alınana Ümit’in tepkisi ise profesyonelliğe yakışmayacak bir davranış olduğunu da belirtmekte yarar var sanırım. Bu hareketi yapmadan önce kendisini “Ben Kayseri savunmasını zorlayacak ne yaptım” diye sorgulaması gerekir.

Beşiktaş, İnönü Stadındaki Konyaspor maçının ilk yarısında taraftarlarına pek fazla bir umut vermedi. Stadı dolduran taraftarları oynanan oyundan hiçte memnun kalmadılar. Ne var ki, ikinci yarıda açılan siyah-beyazlılar Delgado ve Holosko ile kazandıkları iki gol ile rakiplerini 2-0 yenerken Delgado’nun ayağından bir de penaltı kaçırdılar.Belki de Ertuğrul Sağlam’ın tek forvet ısrarından olacak ki, Beşiktaş, özellikle gol yollarını bulmakta gecikti. Orta alandaki top kayıplarına bir önlem alınmazsa takımın ilerideki maçlarda çok zorlanacağı da açıktır. Aslında Beşiktaş’ın Delgado ile attığı ilk golün biraz da tesadüf olduğunu söylemekte yarar var sanırım.

Konyaspor ise sözcüğün tam anlamıyla bir toplama takım görüntüsü verdi. Sekiz yeni oyuncu ile maça başlayan Konyaspor, ilk yarıda kapalı bir oyunu tercih ettiyse de ikinci yarıda bunu devam ettiremedi, Delgado’nun golünden sonra da tamamen rakibine teslim oldu. Konya’nın yeni transferlerinde Trabzon’dan alınan kaleci Jefferson ile Beşiktaş’tan zorla gelen Fahri yıldızlaşan oyuncularıydı.

Haftanın diğer maçlarında geçen yılın flaş takımlarından Sivasspor ilk galibiyetini ligin yenisi Kocaelispor karşısında 2-0’lık sonuçla almayı başardı. Üç büyüklere karşı yitirdiği puanlardan belki de şampiyonluğu kaçıran Yiğidolar yıldız oyunculardan kurulu rakibini İbrahim ve Mehmet Yıldız’ın golleriyle yıktı. Ancak Kocaeli’nin bu maçında ilerisi için pekte umut vermedi.

Geçen yıl zor günler geçiren Bursaspor Hacettepe’den sonra Gençlerbirliğini oe 2-0 yenerek zirveye oturdu. Bu yıl lige 4-1’lik Galatasaray yenilgisi ile başlayan Denizlispor Antalya’yı zorlu bir maçtan sonra 3-2 yendi. Gençlerbirliği Oftaş, yeni ismi ile Hacettepe; Eskişehir ile golsüz berabere kalarak ilk puanını aldı. Yıllar öncesinin güçlü Ankara takımı Hacettepe’nin yeniden futbolda isminin duyulması da hoş bir nostaljiydi.

Fenerbahçe maçından aldığı üç puana bu hafta da aynısını ekleyen Gaziantepspor Ankarasporu 2-0 yenerek altı puan ve averajla üçüncü sırada yer aldı. Gaziantepspor, Fenerbahçe’yi yıkan golü atan Tabata ve Beto’nun golleriyle kolayca sonuca ulaştı.

Türkcell süper Liginin üçüncü haftası Ermenistan ve Belçika maçlarından sonra 13 Eylül de Hacettepe-Fenerbahçe maçı ile yeniden başlayacak.



erdemyucel2002@hotmail.com  

Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 10:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?