17
Haziran
2024
Pazertesi
SPOR

Bu Hafta Favoriler Galip


Turkcell Süper Liginin ikinci haftası Beşiktaş-Gaziantep maçı ile başladı. Ligin ilk haftasını kötü bir oyunla puansız kapayan Beşiktaş’ın kendi sahasında bu maçı alacağı sanılıyordu. Gaziantep ise geçen yıl kıl payı kümede kalabilmişti. Bu bakımdan her iki takımın maçı haftanın en önemli maçlarındandı. Beşiktaş ilk devrede çok zorlandığı bu maçı çok güzel oynayan Bobo’nun attığı iki gol ile almasını bildi.

Gerçekte Beşiktaş bu maçta, özellikle ikinci yarıda Beşiktaş gibi oynadı. Takımda kötü oynayan yoktu ama süper oynayanlar vardı. Bunların başında da Burak, İbrahim Üzülmez, gösterişsiz ancak çok faydalı olan Kleberson ve Bobo geliyordu. Yeni transfer Delgado topla çok az buluşmasına rağmen yaptığı hareketlerle iyi bir oyuncu olduğunu, ilerideki günlerde Beşiktaş’a çok daha faydalı olacağını gösterdi. Sahanın en iyilerinden İbrahim Üzülmez’i Tigana’nın 69. dakikada İbrahim Akın ile değiştirmesinin nedenini anlayabilmek çok zordur.

Gaziantep ise çok iyi oyunculardan kurulu bir ekiple ilk yarıda Beşiktaş’ı tam anlamıyla bunaltı. Ancak şansızlıktan gole ulaşamadı. Maçın en ilginç anları ise iki mükemmel gol atan Bobo’nun bomboş kale yerine topu dışarı atması idi. Sanırım küçük bir çocuk için bile topu içeri yuvarlamak çok kolay idi. Futbolda şansın veya şansızlığın büyük rolü olduğunu gösteren sanırım bu pozisyon idi. Maçın en çirkin anını Gaziantep kaptanı Bekir’in ağzını burnunu kasten kanatan ve 90. dakikada kırmızı kart gören Nobre yaşattı. Fenerbahçe’de bu tür davranışı görülmeyen Nobre’ye acaba siyah-beyazlı forma biraz ağır mı geldi? Maçın üzerinde durulacak bir diğer nokta ise sayıları 10’u geçmeyen tribündeki Gaziantep seyircisi idi.

Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçının zorlu geçeceği umuluyordu. Oysa Fenerbahçe bu maçı çok rahat 2-0’lık sonuçla aldı. Tümer’in mükemmel asisti ve Tuncay’ın kale önündeki kafa şutu ile 1–0 öne geçişine kadar oyun durgun bir tempoda oynandı. Dinamo Kiev maçının yorgunluğu veya Erciyes karşısında alınan 6-0’lık sonucun etkisi açıkça görülüyordu.

Gençlerbirliğı, Mehmet Nas ve Ayman ile Alex’i durdurmayı denedilerse de başarılı olamadılar. Geçtiğimiz yıl durarak oynayan Alex bu yıl kendi kalesine kadar giderek top çıkarıyor ve arkadaşlarını gol yollarına sokmaya çalışıyordu. Bu arada attığı ikinci gol büyük bir ustalık istiyordu. Zico bu maçta geçen maçlara oranla biraz farklı bir tertip ileri sürmüş, Serkan’ı kulübeye çekerek yerine genç Kerim’i almış ve Anelka’yı da tamamen Fenerbahçe’den silmişti. Anelka’nın yerinde oynayan Semih Fenerbahçe’nin her atağında vardı ve aynı zamanda da göz doldurdu. Genç Kerim ilk yarıdaki tedirginliğini ikinci yarıda tamamen attı ve kendini buldu. Gerektiğinde hücuma katıldı ve şansız bir şutu da kale direğini sıyırıp dışarı gitti. Fatih Terim’in Milli Takımda yer verdiği, Luciano’nun sakatlığı, Servet’in de güven vermeyişinden savunmada yer alan Can Arat takımın en iyi oyuncularından birisi idi. Bunun yanı sıra yeni takımına çabuk ısınan Tümer ile yeni Türk vatandaşı Mehmet Aurelio sahanın en iyileri arasında idi. Maça sonradan giren Uğur Boral’ın ayağına her top alışında tribünlerden yükselen ıslıklar hiç de hoş değildi.

Fenerbahçe ikinci haftada o kayıp puanla ligin başına oturdu. Attığı 8 gole karşıda kalesinde gol görmedi. Fenerbahçe’yi önümüzdeki günlerde çok zor bir maç bekliyor. Şampiyonlar ligine kalabilmesi için Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev’i en az 2-0’lık sonuçla yenmesi gerekiyor. Ancak Fenerbahçe kazanmasına kazanıyor, kalesinde gol görmüyor ama Dinamo ile baş edecek kadar da iyi görünmüyor. Gençlerbirliği maçında Fenerbahçe ilk yarınını uzun bir süresinde rakip kalede tehlikeli olamadı. Kalede Rüştü ve Volkan, onların önünde Can ve Önder güven veriyor. Tümer ve Alex’e rağmen takım çok pas hatası yapıyor. Ani atağa kalkan rakip karşısında da savunma panikliyor. Kuşkusuz Dinamo maçında Zico bunları görmüştür ve önlemini de alacaktır.

Haftanın diğer önemli maçı Galatasaray ile Kayserispor arasında oynandı. Avrupa Kupalarının elemelerinde başarılı sonuç alan her iki takımın maçını önceden kestirmek çok zordu. E.Gerets Ankaraspor maçında birbirleri ile kavga eden Hasan Saş ile Necati’yi takımdan silmişti. Galatasaray’ın elinde onların yerlerini dolduracak yeterince genç eleman vardı. Yalnızca Necati’yi maçın 77. dakikasında sahaya sürdü.

Her iki takım da süratli ve sonuca bir an önce gidebilmek için oyuna başladılar. Ancak Kayseri’nin golcüsü Gökhan, Song tarafından çok iyi kontrol edilince gol şansı azaldı. Maçın ilk yarısı her iki takımın karşılıklı atakları ile biteceği sanılırken sahneye Arda çıktı ve takımını 1–0 öne geçirdi. İlk yarıda Galatasaray rakibin kapalı savunmasını açabilmek için her yolu denediyse de bunda pek başarılı olamadı. İkinci yarıda sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Girdikleri her pozisyonu gole çevirmeyi başardılar ve İliç’in iki, Cihan’ın da bir golü ile maçı 4-0’a çevirmesini bildiler. İkinci yarıda ise Kayseri Galatasaray hücumları karşısında bunalmış maçın bir an önce bitmesini isteyen bir görüntü çiziyordu. Hakem Selçuk Dereli Muhammet Hanefi ve Arda’ya yapılan iki penaltıyı vermemekle maça gölge düşürdü.
Galatasaray dünkü oyunu ile karşısına çıkacak yerli yabancı her takımı yenebilecek güçte olduğunu bir kez daha gösterdi. Galatasaray’da Arda, İliç, Ayhan; Kayseri de ise Johnson, Toledo en iyi oyuncular arasında idi.

Trabzonspor ise kendi sahasında V.Manisa karşısında çok zorlanmasına rağmen zaman zaman geliştirdiği akınlarla rakibe zor anlar yaşattı. Özellikle ilk yarının sonlarına doğru kurduğu ezici baskıda golü bulamaması biraz değil çok büyük şansızlıktı. Fatih Tekke’nin gidişinden sonra Trabzon’un gol yollarında çok zorlanacağı da bu maçta açıkça görüldü. V.Manisa kalecisi Bülent’in acemice yaptığı çıkış sonucu yediği golü sanırım amatör kümede bile hiç bir kaleci yemez.

Turkcell Süper liginin ikinci haftasında Kayseri Erciyes ligin yeni takımı Bursaspor’u 2-l yenerken Konyaspor da ilk galibiyetini alarak 1-0’lık sonuçla Denizlispor’u yendi. Bu maçta da geçen yılın çirkin olayları yaşandı ve Denizli taraftarları kırdıkları koltukları sahaya attılar. Ankara derbisinde Ankaraspor ile Ankaragücü, Sakarya ile Antalyaspor da golsüz berabere kaldılar. Çaykur Rizespor ile Sivasspor karşılıklı attıkları birer gol ile puanları paylaştılar.


erdem@kenthaber.com


Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2006 Pazartesi 11:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?