15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Favoriler Bu Hafta Puan Yitirmedi


Turkcell Süper Liginin 24.haftasında ilk sıralarda yer alan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray haftayı üçer puan alarak kapattılar. Sakarya karşısında tek puanla yetinen Kayserispor ise 39 puanla ilk üç takımı izleyerek Avrupa kupalarına katılma uğraşını veriyor. Kayseri’nin bir puan gerisinde Gençlerbirliği de üçüncülük, olmazsa dördüncülük umudunu sürdürüyor. Ligin ikinci yarısında büyük bir çıkışa geçen, Türkiye kupasında yarı finale yükselen Kayseri Erciyesspor ise bu haftada aldığı üç puanla düşme hattından kurtulma savaşı veriyor.

Süper Ligin ilk haftası Kayserispor ile Sakaryaspor arasında oynanan maç ile başladı. Üçüncülükte iddialı Kayserispor ile düşme hattındaki Sakarya arasında oynanan bu maç belki de haftanın en güzel ve en bol gollü oyunu oldu. Arjantinli Cangela’nın ayağından kazandığı gol ile umutlanan Sakaryaspor yaklaşık 30 m.mesafeden Mehmet Topuz’un harika bir serbest vuruşu ile beraberliği elde etti. Bundan sonra oyuna hâkim olan Kayseri rakip kalede gol kovalarken Martinez’in inanılmaz hatası ile Özgürcan’ın önüne yuvarladığı top ile yenik duruma düştü. Bu arada Özgürcan’ın son derece hesaplı, akıl dolu aşırtma vuruşu da görülmeğe değer güzellikte idi. Bunun ardından Cangele tartışmalı bir penaltı ile beraberliği, ardından da galibiyet golünü attı. Bu durum pek fazla uzun sürmedi ve Sakarya savunması Gökhan’ın golüne engel olamadı. Böylece Cangela’nın yıldızlaştığı maçta taraflar birer puanı almakla yetindiler.

Lig lideri Fenerbahçe kendi sahasında Konya engelini çok rahat 3-0’lık sonuçla geçti. Bununla beraber Fenerbahçe’nin bu maçta çok iyi bir oyun oynadığını söyleyebilmek de çok zordur. Zico’nun tek santrforda ısrar etmesi Kezman’ın orta sahadan top alamaması takım her geçen gün biraz daha zarar verdiği açıkça görülüyordu. Apppiah’in ısrarla sağ kanatta oynatılması orta alanı zayıflattığı kadar Fenerbahçe’nin de hücuma kalkmasını zorlaştırıyordu. Bu arada Fenerbahçe’nin attığı üç golde forvetin becerisinden çok kaleci Özden’in ikramı söz konusu idi. Maçın ilk yarı sonlarında Aurelio’nun attığı kafa golü olmasa ikinci yarıda sarı lacivertlilerin zorlanacağı çok açıktı. Ne var ki, ikinci yarıya bu golün verdiği moral ile başlayan Fenerbahçe Konya yarı sahasına daha da hakim oldu. Kezman’ın boş kaleye yuvarladığı, Alex’in nefis bilek harekete ile vurduğu toplar gol oldu.
Kısacası Fenerbahçe’de bu hafta da değişen bir şey yoktu. Bu sistemde ısrar takımı ör-nümüzdeki haftalarda daha da zor duruma sokacağı açıktır. Fenerbahçe kalecisi Serdar bu hafta da Volkan’ı aratmadı. Ancak iki topun üzerine gelmesiyle de şanslı bir kaleci olduğunu da gösterdi.

Haftanın en önemli maçında Galatasaray yükselen bir çıkışı yakalayan Trabzonspor karşısında 2-1’lik bir üstünlük sağladı. Galatasaray’ın bu maça iyi hazırlandığı daha ilk dakikalarda belli oluyordu. Song’un yerine oynayan Emre ile Tomas’ın uyum içerisinde oluşu, iki yan kanatlarda Sabri ve Ergün’ün güzel oyununun yanı sıra orta alanda Ayhan İnamota maçın yıldızları arasında idi. Ayrıca Arda’nın attığı golün yanı sıra her zamanki çalışkanlığı da dikkati çekiyordu. Trabzonspor elindeki tüm imkanları kullanarak oyuna zaman zaman hakim olduysa da İliç’in golüne engel olamadılar. Bu arada Montragon’un yerine oynayan Aykut günün başarılı isimleri arasında idi. Yediği golde ise faule maruz kaldığı da söylenmelidir. Maçın en üzücü yanı ise Trabzonlu Musa’nın Arda ile girdiği mücadelede ayağının kırılması oldu. Ancak bu olayda Arda’nın bir kasti davranışı olmadığı da açıkça belirtilmelidir.

Ligin ikinciliğine yerleşen Beşiktaş ise Ankara 19 Mayıs Stadının top oynamaya müsait olmayan kötü zemininde yaptığı oyunu Delgado’nun fırsatçılığı ile 1–0 kazardı. Bu gol Beşiktaş’ın rakip sahada yaptığı tek önemli akını idi. Baştan aşağı kör dövüşü şeklinde geçen bu oyun için söylene hemen hemen hiçbir olmadığın belirtmekte yarar vardır. Sahada futbol yoktu ama tribünlerde ve stat önünde kanlı kavgalar vardı. Özellikle Beşiktaş seyircisi Ankara’ya sanki takımlarını alkışlamak yerine kavga etmeye gelmişlerdi. Spordan sorumlu Devlet Bakanı’nın, Futbol Federasyonu’nun ve polisin bu tür kargaşalara bir an önce çözüm bulmak zorundadır. Aksi halde önümüzdeki haftalarda bu tür görüntülere çok daha fazla şahit olacağımız da açıktır.

Haftanın diğer maçlarında Ç.Rizespor V. Manisa’yı kendi sahasında 3-1’li skorla geçerek rahat bir nefes alırken büyük bir düşüş içerisindeki rakibini aşağılara çekti. Gençlerbirliği ile Gaziantepspor golsüz berabere kalırken son haftaların en iyi ekiplerinden Sivasspor’da Bursaspor’u 3–1, Kayseri Erciyes da Denizli’yi 2–0 ile geçmeye başardı. Bu arada Antalyaspor da Ankaraspor ile 1–1 berabere kaldılar.


erdem@kenthaber.com
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 16:58:53
Güncelleme :12 Mart 2007 Pazartesi 17:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?