22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Favoriler Galip Geldi


Turkcell Süper Liginin üçüncü haftasında favori gösterilen takımlardan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray güçte olsa haftayı üçer puanla kapamayı başardılar. Trabzonspor ise haftanın gol rekorunu seyircisiz maçta kırmayı başardı.

Haftanın ilk maçında Fenerbahçe, Roberto Carlos’un tek kelime ile muhteşem golü ile Sıvassporu 1-0 yenmeyi başardı. Futbol kalitesi ve heyecan yönünden belki de haftanın en ilgi çeken maçında Fenerbahçe geçen haftanın aksine kendi stadında aslarıyla sahaya çıktılar. Fenerbahçe’nin çok kolay kazanacağı sanılan bu maçta Sıvas beklenmeyen bir anlayış içerisinde olup aynı zamanda da iki topun direkten dönmesiyle en azından beraberlikten oldular. Sıvas hiçbir zaman rakibin etkisinde kalmadı, tempolu olarak sürekli rakibinin üzerine gitti ve Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yarattı.Ancak maçın sonlarına doğru oyundan düştü. Ancak kırmızı beyazlı takım gol yolları yönünde şanssız kaldı. Buna karşılık Fenerbahçe Aurelio ve Appiah’ın yokluğunu onların yerinde oynaya Deivid ve Selçuk ile kapatmayı başardı. Her geçen gün biraz daha olumlu olan Deivid’in önümüzdeki günlerde takımdan kesilmesi olanaksız göründü. Zico nedense oyuncu değiştirmeyi düşünmedi. Geçen haftanın başarılı oyuncularından Gökhan’a, Semih’e sonradan da olsa şans tanımaması biraz hayretle karşılandı. Fenerbahçe bu maçı güç bela kazandı ise bunun başlıca müsebbibi Kezman idi. Aldığı topları beceriksizce harcayan, boş kaleye topu atamayan Kezman üzerinde elinde Semih ve Kazım varken ısrar etmesinin anlamını anlayabilmek çok zordu.

Fenerbahçe’de sakatlanıncaya kadar kaleci Serdar, Roberto Carlos, Deniz, Selçuk ve Alex takımın en iyileri arasındaydı. Zıvasta ise Kaleci Petkoviç, Sedat, Mehmet Yılmaz, Murat ve Devran diğerlerinden çok farklı göründüler.

Gaziantep karşısında ecel terleri döken Beşiktaş 90+4’de oyuna 63.dakikada giren 16 yaşındaki genç oyuncusu Batuhan’ın ayağından ustaca kazandığı golle maçı 1-0 kazandı ve üç puana uzandı.Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın da maç sonunda belirttiği gibi Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamadı ama bir karambol golü ile galibiyete uzanarak ligin üst sırsındaki yerini korudu.Sakatlığı nedeniyle oynamayan Bobo’nun eksikliği maç boyunca kendisini hissettirdi.Beşiktaş yönünden bu maç bir kez daha gösterdi ki, beraber oynayamaz denilen Delgado ile Ricardinho, özellikle hücumda pek ala uyum içerisindeler.

Gaziantep ise beraberliğe razı bir oyun düzeni kurmuştu. Özellikle Ömer7in başarılı oyunu ile maçı golsüz beraberliğe taşıyacaklardı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı 16 yaşında bir çocuk her şeyi karıştırdı.

Haftanın seyircisiz maçında Galatasaray Lincoln’un harika şutu ile maçı 1-0 alırken, özellikle Hakan’ın ve Ümit’in ayağından sayısız golleri harcadı. Servet’in kaleci ile karşı karşıya atamadığı gol ise beceriksizliğin tipik bir örneği idi.Lincoln’un yanı sıra Orkun, Uğur, Servet ve Ayhan sarı-kırmızılara üç puanı getiren oyunculardı. Son haftalarda tenkit üzerine tenkit alan Arda bundan etkilenmiş olcak ki, eski günlerine yakın bir futbol ortaya koydu.

Ankaragücü ise yenilmesine rağmen iyi bir takım olduğunu ortaya koydu. Savunması ile hücum hatları oldukça ahenkli biçimde makine gibi çalıştı. Ancak gol yollarında kaleci Orkun’u geçemediler.

Haftanın bir diğer maçında Trabzonspor Ç.Rizespor karşısında tam bir patlama yaparak rakibini 5-1 yendi. Bu maç bir kez daha gösterdi ki, Trabzon seyircisinden sürekli olumsuz yönde etkileniyor. Avni Aker’de seyircisiz maçta Trabzon kendini bulmuş, kendine güvenmiş olarak fırtına gibiydi.Özellikle Gökdeniz ile Ceyhun’un mükemmel futbolu farkı getirdi. Diğer taraftan teknik direktörsüz Rize rakibi karşısında ilk yarıda biraz direndi ise de ikinci yarıda tamamen çözüldü.

Haftanın diğer maçlarında Kayseri Kasımpaşa’yı son iki dakikada attığı gollerle 2-0; Geriden gelen Denizli Manisa’yı 32 yenerken Konya Ankarasop ili 1-1 yendiler. Bursaspor ise rakip sahada Gençlerbirliğini 3-1; İstanbul Büyükşehir de Olimpiyat stadında Oftaş Gençler Birliğini 1-0 yendiler.


erdem@kenthaber.com.

Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 12:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?