19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fenerbahçe Dışında Büyük Takımların Hüsran Haftası


Turkcell Süper Liginin 12.haftası, ismi büyük takımlar için tam bir hüsran haftası idi. Haftanın ilk maçında Fenerbahçe’nin Gaziantepspor’u 4-1’lik bir sonuçla geçmesi bir kenara bırakılacak olursa diğer takımlar beklediklerini bulamadılar. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’ye liderliği kaptıran V.Manisaspor Bursa deplasmanında da Bursaspor karşısında tam bir hezimete uğrayarak sahadan 4–0 yenik ayrıldı. Galatasaray Rize deplasmanından puansız dönerken, Beşiktaş Antalya’da uzatma dakikalarında attığı gol ile 4-4’lük beraberliği son anda kurtarabildi. Sakarya ise Trabzon’a unutamayacağı bir ders verdi ve o da son saniye golü ile rakibini 1–0 yenmeyi başardı.

Haftanın ilk maçında kupada 2–0 yendiği Gaziantep maçında Fenerbahçe son haftalarda ortaya koyduğu futbol ile üç puana yakın görünüyordu. Nitekim de öyle oldu. Çok iyi bir oyun oynayamamasına rağmen Fenerbahçe sahadan 4–1 galip ayrıldı. Zico bu maçta da takımın şablonunu bozmamış, kalede Volkan’a geride Uğur Boral’la, orta alanda da Deniz’e yer vermişti. Ancak Fenerbahçe’de farklı kazanmasına rağmen yine de giderilmesi gereken bazı eksiklerin olduğu da gözleniyordu. Fenerbahçe savunması topu oyuna sokarken geç kalıyor, yine yan paslarla oyun kurmaya çalışıyor ve her şeyden önce de ileri adamları topu kaptırdıklarında Tuncay dışında geriye dönüşlerde geç kalıyordu. Orta alanda Aurrelio’dan formayı kapan Deniz yerini kolay kolay bırakmayacağa benziyor. Zico’nun son haftalarda yedek bıraktığı Rüştü, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı, Kerim ve Aurelio’nun sanırım önümüzdeki günlerde takıma girebilmek için büyük bir uğraş verecekleri açıkça görülüyor. Yalnızca Uğur Boral’ın sakatlanması ile 38. dakikada oyuna giren Ümit Özat bu şansını çok iyi kullandı. Onun oyuna girmesiyle takım biraz daha düzeldi, hücuma daha çabuk çıkmaya başladı ve atılan gollerin gelişi ondan kaynaklandı. Gaziantep ise eksik kadrosuna rağmen rakibi karşısında çok iyi mücadele etti ve yediği gollere gelince sonuç kaçınılmazdı. Eski Fenerbahçe kalecisi Oğuz Dağlaroğlu ise her iki maçta eski takımından altı gol yemişti. Aslında bu iki maç bir bakıma onun maçı olmalıydı ama olmadı. Elinde geleni yapmasına rağmen karşısında yıldızlardan oluşan ligin büyüğü vardı...

Trabzonspor için Sakarya sözcüğün tam anlamıyla bir kâbus oldu. Son haftalarda Ziya Doğan’a rağmen çöküşe geçen Trabzonspor bu haftada yağmur altında oynanan maçta 90 artı 1’de yediği gol ile sahadan 1–0 yenik ayrılması bir yana bu maç onun için tam bir kâbus oldu. Son saniyelerde orta alana yakın yerde Fatih’in kaptırdığı topla mükemmel bir sürüş yapan Rasim füze gibi bir vuruşla Jefferson’u çaresiz bıraktı. Trabzon’un daha sistem sorunun çözemediği açıkça görülüyordu. Ziya Doğan bu konuda arayış içerisinde, Trabzon da kaliteli oyuncular varsa da takımın haftalardır oynayamadığı da bir gerçektir. Kısacası rakip takımın kalesine şut atamayan, doğru dürüst orta yapamayan, yarım yamalak yapılan ortalara kafa vuramayan ve hepsinden öte penaltı atamayan birtakım her zaman yenilmeye mahkûmdur.

Beşiktaş Antalya’da ligin en gollü beraberliğini alarak zirve yarışında Fenerbahçe’nin beş puan gerisinde kaldı. Her iki takımın da yediği goller sözcüğün tam anlamıyla evlere şenlikti. Bir tarafta Beşiktaş’ın yeni kalecisi Runje, diğer tarafta da Beşiktaş seyircisinin aradığı Cordoba vardı. Bence maçın en ilginç yanı da bu idi. Ne var ki her ikisi de akıl akılmaz goller yedi ve maç 4–4 sonuçlandı. Mahalle maçlarında bile böylesine basit ve kolay yenilmez ama Beşiktaş ve Antalya kalecileri bunları yediler. Ancak, hakkını yemeyelim Cordoba kurtardığı ve yerinde çıkışları ile rakip kaleciden bir gömlek daha üstün olduğunu da gösterdi. Antalyaspor’un 3–1 yenik durumdan 4–3 öne geçmesi başarı idi. Bunu koruyamadı ve son dakikalarda yediği gol ile beraberliğe razı oldu. Maçın golleri dışında futbol adına söylenecek pek fazla bir şeyde yok. Dinomo Bükreş maçında iyi oynamasına rağmen yenilen Beşiktaş’ın bu maçı kolay alacağını sananlar yine yanıldılar. Tribünlerden yine yönetim istifa, Tikana istifa sesleri yükseldi.

Ne yapsınlar yönetim mi yoksa Tigana mı sahaya çıkıp oynamaya çalışsınlar? Moral bozmakla bir takımın düzelemeyeceğini bir türlü anlayamıyoruz. Bu da seyirci kapasitesi...

Galatasaray şiddetli yağmur altında, balçık içerisindeki Rize sahasından çıkamadı. Rakibine 2–1 yenilmesinin yanı sıra Fenerbahçe’nin de 8 puan gerisine düştü. Kısacası bütün zor koşullara rağmen Rize’de Karadeniz fırtınası esti. Rizespor her haliyle rakibinden çok daha üstün idi. İlk yarıda 2-0’lık sonuca eriştikten sora tribünlerden üç üç sesleri yükseliyordu. İlk yarıda özellikle Altan’ın organize ettiği akınlarda birkaç gole ulaşmaları zor da değildi. Galatasaray savunması gözden çıkardıkları eski oyuncuları Altan ile baş edemediler. İkinci yarıda şuursuzca bastıran Galatasaray Zdravkov başta olmak üzere Rize savunmasını aşacak güçte değildiler.

V.Manisaspor, Sivasspor ve Fenerbahçe yenilgilerinden sonra Bursa’da tam bir hezimete uğradı: 4–0.

Süper ligin diğer maçlarında Denizlispor Deplasmanda Sivassporu 2–0, Konyaspor ligin dibinden kımıldamak istemeyen Kayseri Erciyessporu 2–1 yendi. Bir diğer Kayseri takımı Kayserispor ise deplasmanda Ankaraspor ile 1–1 berabere kaldı. Ankara derbisinde ise Ankaragücü Gençlerbirliğini 2–1 yenerken son haftalardaki çıkışını sürdürdü.



erdem@kenthaber.com.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 13:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?