28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Fenerbahçe ve Galatasaray Omuz Omuza Yarışı Sürdürüyor


Fenerbahçe ile Galatasaray ligin 28. haftasında da omuzu omuza, nefes nefese şampiyonluk yarışını sürdürüyor. Her iki takım da çok zor geçeceği sanılan bu haftaya hem rahat hem de kazasız atlattı. Fenerbahçe Gaziantep deplasmanında Gaziantepspor’u 2-0, Galatasaray’da kendi evinde Gençlerbirliği’ni 3-0 yenmeyi başardılar. Daha doğrusu tereyağından kıl çeker gibi üçer puanı aldılar.

Fenerbahçe şiddetli yağmur altında, futbol için çok zor koşullarda oynadığı deplasman maçında, top sürmenin güç, atılan pasların suya takıldığı sahada rakipten fazla doğa şartları ile mücadele etti. Bu maç bir kere daha gösterdi ki, Fenerbahçe çabuk oynadığı ve ikili mücadeleye girdiği zaman çok daha kolay sonuca gidiyor. Fenerbahçe’nin Tuncay’ın kafasından, Nobre’nin ayağından kazandığı iki gol de hazırlanış ve vuruş yönünden son derece güzeldi. Ancak 84. dakikada Nobre, normal vuracağı bir topu rövaşata yapmaya kalkınca Fenerbahçe’yi üçüncü golden etti. Bununla beraber yağan yağmur ve kaygan sahada bu maçı kazanmak kolay değildi ama Fenerbahçe zoru başardı. Rüştü’nün iki kritik pozisyonda kurtardığı top, Nobre, Tuncay, Aurelio ve Appiah Fenerbahçe’yi kurtaran isimlerdi. Gaziantep ise daha maçın başından itibaren yenilgiyi kabul etmiş tutum içerisinde oyunu sürdürdü. Maçın sonlarına doğru Özgür’ün direkten dönen şutu ise tek kelime ile Gaziantep’in şansızlığı idi.

Galatasaray, sezon başından bu yana büyük özveri ve amatör ruh ile oynadığı maçlarına bir yenisini daha ekledi. Üç büyüklere daima ters gelen Gençlerbirliği karşısında Galatasaray’ın zorlanacağını sananlar yanıldılar. E.Gerets bu maçta değişik bir takım sahaya sürmüş, parasal sorunlar ve kendisine verilen çekin karşılıksız çıkmasını protesto eden, savunmanın bel kemiği Song’u kadro dışı bırakmış, yerine de bu sezon ilk kez Emre Aşık’ı oynatmıştır. Ayrıca takımın başarılı gençlerinden Ferhat’ın yerinde de Ergün Pembe oynuyordu. Onların yanı sıra Volkan ve İliç ilk on birde idiler. Galatasaray ilk golüne Hakan Şükür’ün düşürülmesiyle kazanılan penaltı, 21. dakikada Necati’nin golünü getirdi. Ardından İsmail’in eline çarpan topa da ikinci penaltı verildi ve Necati bunu da gole çevirmeyi başardı. Oysa bu penaltılar, özellikle ilk penaltı tartışmaya açıktır. Bu gollerden sora sonra Gençlerbirliği baskılı bir oyun oynadıysa da ellerine geçirdikleri fırsatları değerlendiremediler. Bunu bir de Uğur’un kaçırdığı penaltı eklenince Gençlerbirliği tamamen maçtan koptu 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Böylece şampiyonluk yarışında, pek çok kişinin beklediği gibi Galatasaray’a çelme takamadı.

Ligde üçüncülük yarışında olan ve UEFA hesapları yapan Beşiktaş peş peşe aldığı kötü sonuçlardan sonra Ankara’da Ankaragücü’nü 3-2 yendi. Kayserisporun’da Konyaspor’a 1-0 yenilmesiyle de üçüncülüğe yükseldi. Beşiktaş-Ankaragücü maçı futbol açısından son derece zevkli ve güzel bir maç oldu. Her iki takımda sonuca gidebilmek için ellerinden geleni yaptılar ama şans Beşiktaş’tan yana güldü. Maçın başlarında Ankaragücü dörtlü forvet ile oyuna başladı. Beşiktaş ise orta alanı kalabalık tutmuştu. Buna rağmen Umut Beşiktaş savunmasından sıyrılarak çok rahat bir şekilde takımını 1-0 öne taşıdıysa da Ali Güneş’in köşe vuruşunu tamamlayan Gökhan Güleç ‘in golünü engelleyemedi. Bunun hemen ardından İbrahim Üzülmez ikinci golü kişisel çabasıyla getirdiyse de ikinci yarının başlarında Ahmet Belal beraberliği sağladı. Bunun hemen ardından Ahmet Belal’ın Cordoba’nın üzerinde aşırdığı top akıl almaz biçimde direğe takıldı ve Ankara’yı bir golden etti. Maçın sonlarına doğru da Tümer Beşiktaş’ın 3. golünü kafa ile attı. Maçın güzelliğine gölge düşüren olay ise oyuna 66. dakikada giren Tümer maç içerisinde İbrahim Yavuz ile gereksiz tartışması ve ardından soyunma odasında Ankaragücü’nün soyunma odasının kapısına dayanması idi. Beşiktaş yönetimi bu tür sorunlu futbolculardan takımı arındırmasını zamanı çoktan gelmiştir.

Trabzonspor ise K.Erciyes ve Konya yenilgilerinden sonra bunların acısını Denizlispor’dan çıkararak maçı 3-0 kazandı. Yattara, Fatih Akyel, Celaleddin ve Tayfun’dan yoksun sahaya çıkan Trabzon Teknik Direktörü önceki yenilgilerin faturasını bu futbolculara mı çıkarmak isteyip istemediği bir türlü anlaşılamadı. Özellikle Fatih Akyel savunmasının en başarılı oyuncusu idi. İlerleyen dakikalarda ise Yattara ile Fatih’e takımda yer verdi. Ancak Halilhodzic’in bu mantığını anlayabilmek çok zordur.

Haftanın diğer maçlarında Ç.Rizespor Sıvassporu 2-1; yenerken Konyaspor Kayserispor’u 1-0 yenerek üçüncülükte gözü olan rakibine büyük bir darbe indirdi. Diğer taraftan düşme hattında Samsunspor ile K.Erciyesspor 2-2 berabere kaldılar. Düşme hattındaki Malatya ile Ankaraspor’un mücadelesinde gülen taraf Ankara takımı oldu ve rakibini 2-0 yendi. Diğer taraftan Diyarbakırspor büyük bir sürpriz yaparak deplasmanda Manisaspor’u 3-0 yendi ve önümüzdeki haftalara daha bir umutla bakmayı başardı.


erdemyucel2002@hotmail.com
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 17:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?