18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Fenerbahçe’de İyi ki Alex Var!

Süper Ligin 17.haftasında oynanan maçlarıyla ilk yarı Trabzon’un en yakın rakibi Bursaspor’un 5 puan önünde olarak tamamlandı. Sezona iddialı başlayan Fenerbahçe 3, Beşiktaş 5. Galatasaray 9. sırada yer alırken Kayserispor 4. sıradaki yerini korudu.

Haftanın açılış maçında lider Trabzon’a karşı K.Karabükspor, rakibi karşısında 83 dakika dayanabildi. Karabük savunmasının kilidini bir türlü açamayan Trabzon, 83. dakikada Engin’in kendi kalesine attığı talihsiz golden sonra Karabük çözüldü. Bunun ardından bu kez maçın yıldızı Trabzonlu Engin’in 90+1’de, Burak’ın da 90+3’de gelen golleriyle 3–0 galip gelerek ligin ilk yarısını mutlu sonla noktaladı.

Trabzon, Karabük kalesinde sayısız goller kaçırmasına rağmen ne taraftarlarını ne de taraftarlarını rahatlatabilmişlerdi. Her şey Karabüklü Engin’in kendi kalesine attığı beklenmedik golle başladı ve arkası çorap söküğü gibi gelişti. Gerçekte bu maç haftanın en zorlu maçlarından birisiydi. Trabzon bu yıl oynadığı oyunlarıyla şampiyonluğa en yakın takım özelliğini gösteriyordu. Kısacası tempolu ve takım oyunu oynuyorlardı. Yıldız futbolcuları ise makinenin çarkları gibi işliyordu. Buna karşılık K.Karabük geçen yılki Bank Asya’daki başarısını sürdürürken takımı yabancılarla takviye etmişti. Ancak ne yapacağı belli olmayan bir takımdı; bir hafta galip geliyor, ertesi hafta beklenmedik yenilgi alıyordu. Trabzon maçı ise söylenecek bir söz vardır; Karabük’e bu maçta yazık oldu. En azından beraberlik haklarıydı. Bunun başında da kaleci Tomiç geliyordu. İnanılmaz goller kurtardı ama sonunda takım arkadaşı Engin’in kafa golüne teslim oldu. Karabük’ün en golcü oyuncusu Emenike’nin 64. dakikada sakatlanması ise bütün sistemi alt üst etti. Buna karşılık Trabzonlu Engin’in olağanüstü futbolu ise rakip savunmayı alt üst etmesi kadar attığı gol kadar Burak’a verdiği gollük pasın da üzerinde durulmalıdır.

Bursaspor ise Ankara’da beklenmedik bir galibiyet alarak Gençlerbirliği’ni 5–1 yenerken yeniden tırmanışa geçti…Bursa zorlu geçeceği sanılan maçı, beklenmedik şekilde çok rahat ve kolay almayı başardı. Bursa’nın attığı gollerin hepsi birbirinden güzel ustalık işiydi. Maçın yıldızı ise son haftalarda form düşüklüğü gösteren iki golün sahibi Sercan idi.

Zirve şansını kullanmak isteyen Fenerbahçe’nin Şükrü Saraçoğlu’nda nasıl olsa yener, fark bile atar diyenler az kaldı yanılıyorlardı. Fenerbahçe belki de ilk yarının en kötü futbolunu ortaya koydu ve zaman zaman rakibine boy eğdi. Ne var ki, ortaya bir Alex gerçeği çıktı ve attığı serbest vuruş golüyle takımını üç puan kazandırırken, maçı izleyenlere de iyi ki Alex var dedirtti. Fenerbahçe rakibi karşısında 77 dakika tam anlamıyla pozisyon üretemediği gibi mahkûm bir oyun sergiledi. Diallo’nun sakatlanıp çıkması Sivas için büyük bir engeldi ama rakip bundan yararlanmaktan çok uzaktı.

Maçın en kötü adamı ise hakem Yunus Yıldırımdı. Fenerbahçe’nin iki penaltısını vermediği gibi gözü önünde Ceyhun’a yumruk atan Mehmet Topuz’u da cezalandırma cesaretini de gösteremedi.

Süper ligde umudunu haftalar öncesi yitirmiş olan Galatasaray, bu yıl ilk kez on birde yer alan A2 takımı oyuncusu Anıl’ın golüyle 1–0 yenerken takım biraz olsun moral kazındı. Pino, Baros, Mustafa Sarp, Barış ve Sabri’den yoksun takımda kaptan Arda’nın götürülmeyişi de çeşitli polemiklere neden oldu. Maç sonrası bazı televizyonlarda spor adına yapılan geyik muhabbetlerinde Arda neden Konya’ya götürülmedi de bir düğüne şahit olarak katıldı tartışmaları yapıldı!..

Galatasaray’ın sahada varlığı ile yokluğu belli değildi. Ortaya genç Anıl çıkmamış olsa sarı-kırmızılar yine boyunları bükük sahadan ayrılacaklardı. Türkiye Kupasına umudunu bağlayan Galatasaray’ın orada da neler yapacağı da belli değildir. Bu maç sahada oynanan futboldan çok maçın bitimine yakın, uzatmalarda futbolcular arasında çıkan kavga ile anılacaktır. Neill ile Kene’nin itişmelerine diğer futbolcularda katıldı. Kene ile Cana kırmızı, Emre Toraman ise sarı kart gördü. Maç öncesi takımlar sahaya çıkarken bir güvenlik görevlisi kaleci Ufuk’a kova kaleci geldi diye sataşması ise başka bir çirkin olaydı.

Beşiktaş-Bursa maçında çıkan olaylar nedeniyle haksız cezalandırılan Beşiktaş Antalya Mardan Stadında seyircisiz oynadığı maçta Gaziantep ile 1–1 berabere kaldı. Ortada futbol adına dikkati çeken bir görünüm yoktu. Kör dövüşü şeklinde geçen, televizyonlarda izleyenlere sıkıntı veren maçın ilk golü Gaziantep’ten Olcay’dan Beşiktaş’ın ki ise Ali Kucik’ten geldi.

Zirve inadını sürdüren Kayseri ise kendi evinde sayısız goller kaçırdıktan sonra Ömer’in 80 ve 82. dakikalarda attığı gollerle Buca’yı 2–0 yendi. MP Antalyaspor ise yönetimde sorunlar yaşayan ve bu durum futbolculara da yansıyan Ankaragücü ile 2–2 berabere kaldı. Başlı başına bir yazı konusu olan, futbolcuların 11 aydır maaş alamadığı Ankaragücü’nün önümüzdeki günlerde ne olacağı da tartışılmalıdır. Siyasilerin futbol takımlarına kadar uzanmaları böylesine hazin bir durumu ortaya çıkarmıştır.

Haftanın diğer maçlarında ligin sonuna demir atan Kasımpaşa bu kez de kendi sahasından Eskişehir karşısında boynu bükük ayrıldı; 2–0. Manisa ise İstanbul Büyükşehir Belediye’yi Kahe’nin golüyle 1–0 yendi.

Süper ligde ilk yarının sona ermesiyle bu hafta Ziraat Türkiye Kupasında maçlara devam edilecek. Trabzon-Gaziantep Büyükşehir, Karşıyaka-Bursa, Kırıkhan İstanbul Büyükşehir, Beypazarı-MP Antalyaspor, Beşiktaş- Konya TŞ, Gençlerbirliği-Ankaragücü, Gaziantep-Galatasaray maçları oynanacak.

erdemyucel2002@hotmail.com
 

Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 12:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?