29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligindeki Başlangıcı


Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunun ilk maçında Macaristan’ın MTK takımını 2-0’lık bir sonuçla geçerek, haftaya yapılacak rövanşı bir bakıma da garantiye almış oldu. İkinci ön eleme turu kuraları çekildiğinde MTK ile eşleşince, Fenerbahçe’nin karşısına kolay bir rakip çıktığı düşüncesi topluma hakim olmuştu. Ancak geçmiş yıllarda Fenerbahçe’nin Macar takımları karşısında başarılı olamadığını düşünenler biraz tedirgindi.

Fenerbahçe 1959-1960 yılında Csepel takımını 1-1 ve 3-2’lik sonuçlarla geçmesinden sonra iki kez MTK’ya, birer kez de Videoton ve Frencvaros’a elenmişti. Kuşkusuz, bugünkü Fenerbahçe o günlerin Fenerbahçe’sinden çok farklı idi. Bugünkü Fenerbahçe normal şartlarda her iki maçı da kazanacak güçte idi ve bunun ilkini de kolayca geçmesini bildi.

Fenerbahçe, kendi sahasındaki maçta bireysellikten çok takım oyununu ortaya koydu. Büyük olasılıkla da bunda en büyük pay Aragones’indi.Bu arada maçın hemen başında gelen R.Carlos’un, rakibe çarpan golü takımı rahatlatması kadar oyun düzeninde daha hakim olmasına da neden oldu.İleride iyi bir Emre’nin de takıma girmesiyle orta alanın daha da etkili olacağı açıktır.

Macarlar futbol adına ortaya pek değil hiç varlık koyamadılar. Maçın başından itibaren Fenerbahçe’nin oyununu bozmaya yöneldilerse de bunda da başarılı olamadılar.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Guiza topun peşinde koşan, topun kendisine gelmesini beklemeyen bir futbolcu görünümünü verdi. Böyle olunca da rakip defansı sürekli tedirgin etti. Bununla beraber kaçırdığı kafa golleri ise belki de daha takıma tam ısınamadığından kaynaklanıyordu. Semih’in ise ilk onbirin adamı olup olmadığı tartışılmalıdır. C.Kazım ise takımın en iyilerinden olup geçen yılkı oyunundan en azından birkaç gömlek üstündü. Gönül isterdi ki, bu takımda Aurelio da olmalıydı. İzleyiceler bu futbolcuyu çok aradılar. Arogenes’in Kezman’ı takıma almayışı da otoritesinden taviz vermeyeceğinin açık bir örneği idi. Ona göre çalışan, hakkı olan formayı kapar diyordu.

Karşısındaki rakip zayıf olmasına rağmen Fenerbahçe, Avrupa’nın devlerinden biri olma yolunda ağır ağır ilerlediği de artık açık seçik görülüyor... 


erdemyucel2002@hotmail.com  

Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 11:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner buyru IP: 212.175.112.xxx Tarih : 17.11.2008 14:30:04

süper bir maçtı bravo