28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

İlk Yarının Lideri Fenerbahçe


Turkcell Süper Ligi 17.hafta maçlarının oynanmasıyla sona erdi. İlk yarıyı Fenerbahçe en yakın rakibi Galatasaray’ın yedi puan önünde lider olarak tamamladı.

Haftanın ilk maçında Fenerbahçe lidere yakışır bir oyun ortaya koyarak son haftalarda büyük bir çıkış yakalayan, topladığı puanlarla yükselişe geçen Ankaragücü’nü İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan maçta Appiah’ın golü ile 1–0 yendi. Sarı lacivertli takım üst üste girdiği gol pozisyonlarından yalnızca birisini değerlendirebildi. Appiah’ın attığı gol büyük bir ustalık istiyordu. Bununla beraber bu golde Ankaragücü savunma oyuncularının beceriksizliği de göz ardı edilmemelidir. Tuncay’ın uzun pasında sağ kanatta yakalayan ve kale yakınında önce düzeltip, sonra iki rakibini oyundan düşürüp düzgün vuruşu takımına üç puanı getirdi. Oyunun büyük bir bölümünü Kezman’ın kırmızı kart görmesiyle on kişi oynayan Fenerbahçe bu eksikliği hemen hemen hiç hissetmedi. Ancak bunda Tuncay ile Uğur Boral’ın rakiplerini dağıtan etkili oyunlarının da büyük payı vardı. Ankaragücü rakibinin on kişi kaslından sora iki pozisyon dışında Fenerbahçe kalesinde etkili olamadılar. Bunları da Volkan mükemmel şekilde önlemeyi başardı. Bu maçta Fenerbahçe üç puana ulaştıysa da geçtiğimiz haftalarda tenkit ettiğimiz Volkan’ın hakkını da yememeliyiz. Bu arada Edu’nun cezası nedeniyle forma şansı bulan Can Arat, hem ondan hem de Lugana’dan çok daha iyi olduğunu gösterdi. Hakem Halis Özkahya’nın iyi düdük çaldığını da söyleyemeyiz. Serkan’ın Alex’i indirmesi kurallara göre penaltıydı. Ne var ki, hakem Alex’in kendisini yere attığını düşündü ve penaltıyı vermek bir yana bir de sarı kart gösterdi. Kuşkusuz, akşam televizyonda izlediğinde verdiği yanlış kararı art niyetli değilse anlamış olmalı ve Fenerbahçe’den özür dilemelidir.

Galatasaray ile Bursaspor arasındaki maç belki de haftanın en zevkli, en hareketli ve kaçan goller açısından en ilginç maçı idi. Bursaspor rakip sahada ilk yarıda rakibine hiç pozisyon vermediği gibi her yönüyle de üstün bir oyun ortaya koydu. Maçın 5.dakikasında De Souza’nın sert vuruşu ile kazandığı golden sonra Bursaspor öylesine goller kaçırdı ki, ilk yarının 4–0 bitmesi işten bile değildi. Kısacası Bursaspor oynadı, Galatasaray da seyretmekle yetindi. Galatasaray’ın sol kanadını De Souza ile Sinan koridor gibi kullandı. İkinci yarıda ise sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Atamayana atarlar sözü bu maçta bir kez daha ortaya çıktı. Bu yarıda Galatasaray istekliydi. Bursa zaman zaman gol kovaladı ise eline geçirdiği fırsatları değerlendiremedi. Kalesinde devleşen Mondragon akıl almaz topları çıkardı. Gerets’in yapmış olduğu olumlu değişikler işe yaradı, önce Ümit Karan’ın ardından Okan’ın 85.dakikadaki mükemmel dış vuruşu ile bir anda 2–1 öne geçti. Bursa beraberlik golünü ararken kendi sahasından kaptığı topla 90+3 rakip kaleye uzun bir atak yapan Sabri bomboş pozisyondaki aşırma vuruşu ile skoru belirledi; 3–1.

Beşiktaş ile Kayserispor maçı uzatmalarda gelen iki gol ile siyah-beyazlıların 2–1 galibiyeti ile sonuçlandı. Ligin çetin cevizlerinden Kayserispor elinden geldiğince rakibine karşı koydu ve kazanmak içinde elinden geleni yaptı. Ancak futbol biraz da şans oyunudur. Uzatmaların 90+3.dakikasında Bobo durumu 2–0 yaptıktan sonra son saniyede de Mehmet Topuz takımının tek golünü atmayı başardı. Ricardinho maçı Beşiktaş’a kazandıran isimlerin başında geliyordu. Bu maçta da bir penaltı faciası yaşandı. Baki Mercimek serbest vuruştan gelen bir topta Iglesias’ı herkesin gözü önünde arkadan iterek pozisyonunu bozmasına dünyanın her tarafında penaltı verilir. Ancak hakem Barış Şimşek nedense bunu görmek istemedi. Beşiktaş’ın hücuma çıktığı anlarda rakibin savunmasını bozacak, dağıtacak düzeyde olmadığı bu maçta da bir kez daha görüldü. Ancak sağ kanatta Burak, sol kanatta da İbrahim Akın’ın üzerinde durulduğunda, bunlara Kleberson ve Ricardinho’da eklendiğinde Beşiktaş’ın daha tehlikeli birtakım olacağı görülüyor. Bu maçta tüm maç boyunca takımlarını destekleyen, çirkin tezahürat yapmayan Beşiktaş seyircisini de hep böyle görmek istiyoruz.

Trabzon’daki sessiz maçta, kazanmak zorundaki Trabzonspor rakibi Ankaraspor’u 3-O yenerek yaklaştığı düşme hattından bir anda13.sıraya yükseldi. Trabzon uzun süredir ilk kez sahadan başı dik ayrıldı.

Ç.Rizespor, Trabzonspor ve Galatasaray galibiyetinden sonra galip gelemeyen ve son dört maçta yalnızca bir puan almanın acısını bu kez Sakaryaspor’dan çıkardı. Maçı 3–1 kazanan
Karadeniz ekibi futbol olarak da rakibinden üstün bir görünümdeydi. V.Manisason Denizli kalecisi Süleyman’ın aşamayınca maçı golsüz bitirmek zorunda kaldı. Onun yanı sıra ligin dibindeki Kayseri Erciyes Sivasspor ile 0–0 berabere kaldı ve ikinci yarı maçlarında işinin epeyce zor olduğu da açıkça görüldü. Gaziantep Konyaspor’u, Gençlerbirliği de 90.dakikada attığı gol ile Antalyasporu 1–0 yenerek ilk yarıyı kapattılar. 




erdem@ kenthaber.com

Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 11:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?