31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Ne bekliyorduk ki!

2012 Avrupa şampiyonası elemelerinde Türk Milli Takımının kaderini belirleyecek iki maç kalmıştı. Almanya ve Salı günü karşılaşacağımız Azerbaycan…

Almanya ile ilk oynanan maçta 3-0, Azerbaycan’a da 1-0 yenilmiştik. Almanya ilk maçta üzerimize biraz daha gitmiş olsaydı farkı arttırması işten bile değildi.

Kader maçları sonunda gelip çattı. Almanya’dan en azından bir puan almayı umut etmiştik. Heyhat; Almanya gol makinesi Klose ve Mesut Özil’den yoksun kadrosuyla T.T.Arena’da yine silindir gibi bizleri ezip geçti; 3-1.

Gerçekten ne bekliyorduk ki!..

Yılda 4 Milyon Euro alan G.Hiddink bile maç öncesinde ümitsizce konuşmuş, beraberliğin çok iyi olacağından söz etmişti. Bir teknik direktör maç öncesinde beraberlik yeter derse, futbolcuların moralleri veya çabası ne olur?

Hiddink oyunun başlarında kaçırdığımız gol için onu atsaydık sonuç farklı olurdu demiş! Kuşkusuz, kendisi de bal gibi biliyordu ki, Hamit Altıntop golü atabilseydi sonuç değişmezdi. Türk Milli takımının sahaya çıkarılan kadrosu ve oynadığı oyuna göre Almanlar çaresiz, şaşkın bizleri yine ezer geçerdi.

Alman milli takımı baştan sona kadar makine gibi tıkır tıkır işleyen bir takım… Gol yese de, atsa da bir şey fark etmiyor. Teknik, taktik ve moral olarak futbolun icaplarını yerine getiriyor.

Ben derim ki; üzülmeyelim, sahada bütün disiplinini yansıtan, güçlü fiziği ile finallere katılmak için on maçta on galibiyet alan Almanya’yı yenebilmiş olsaydık bu sonuç hayalden de öte olurdu.

Milli Takımımıza top göstermeyen Almanya karşısında komik duruma düştük ve sözün kısası rezil olduk.

Şimdi oturup düşünelim, bunun sorumlusu kim?

Bence bunun sorumlusu öncelikle G.Hiddink’i astronomik ücretlerle futbolumuzun başına getiren Futbol Federasyonudur. İkinci sorumlu da Milli Takımın alacağı sonuçlar umurunda bile olmayan Hiddink olmalıdır. Türkiye’de yeterince lig maçı izlemeyen, yanlış oyuncuları seçen, Almanya gibi Türkiye için hayati önem taşıyan maçtan beş gün önce yurda gelen Hiddink’ten daha başka ne beklenebilirdi?

Türk Milli Takımı ezbere kurulmuştu. Kaleci Volkan son lig maçında iki hatalı gol yemişti. Doğal olarak maça moralsiz çıkmış olabilirdi. Sinan gibi Standart Liege’in kalecisi varken ondan niçin yararlanılmadı. Almanya m açından sonra Volkan sakatlığından ötürü kadrodan çıkarıldı ve yerine Fenerbahçeli Mert alındı. Haklı olarak insana sorarlar; Mert Fenerbahçe’nin kaç lig maçında yer aldı? Hiç… Sakatlığı yeni geçmiş Gökhan Gönül ile takımında oynamayan Servet’e yer vermek ne derece doğruydu? Kaldı ki Servet rakibinden çok kolay bir çalım yiyerek takımına ilk golün atılmasına neden oldu. Gökhan Gönül de gereksiz bir penaltının kahramanıydı. Kendi kardeşi Halil Altıntop bile sakatlığını yeni atlatan Hamit için daha zaman lazım diyordu.

Gurbetçileri çağırıyorsun, ancak onları Gökhan Töre dışında oynatamıyorsun… Gurbetçiler oynasa ne olur, oynamasa ne olur? Başka bir ülkede yetişmişler, bizimkilerle bir araya gelememişler, yetişme tarzı olarak aralarında büyük fark var…

Türk Milli Takımını son ana kadar çevirecek tek isim, o maçta vasat olmasına rağmen Arda Turan idi. O da 70.dakikada takımdan çıkarıldı ve çıkarılması da olay oldu.

Türk Milli Takımını kurmak çok mu zor? Evet çok zor… Bütün takımlarımızın futbolcuları yabancılardan oluşuyor. O zaman cımbızla çekercesine hangi oyunculardan milli takımı kuracaksın?

Şimdi kaderimizi Almanya-Belçika maçı şekillendirecek. Almanlar Belçika’yı, biz de Azerbaycan’ı yenersek Play-off’a katılacağız.

Ne demişler, umut fakirin ekmeğidir…

Almanlar Belçika’yı, biz de Azerbaycan’ı yendik ve en kötü 2.olarak Play-off’a kaldık diyelim. Play-off’da hangi takımlar karşımıza çıkacak? Büyük olasılıkla rakiplerimiz Fransa, Bosna, Portekiz, Rusya, Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, Sırbıstan…

Bu takımlardan biri ile eşleşecek Türkiye’nin Almanya hezimetinden sonra ne yapacağı konusunda içimizdeki en iyimserler bile ne düşünür?..
 

Yayın Tarihi : 9 Ekim 2011 Pazar 15:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL ÖZKAN IP: 85.105.182.xxx Tarih : 9.10.2011 18:47:17

biz ne bekliyorduk  çok şey en azından bir çırpınış  bir silkelenme  bir uyanış bekliyorduk sadece uyuduk  futbol oynamayı bekliyorduk  rezilleri oynadık 2011 -2015 in takımını yaratacakdık seksenli hatda daha önceki yıllardaki takımı geri getirmişiz ve o meşhur basın bir zamanlar atdığı manşetlere  kavuşmak üzera 3-0 5-0  6-0  yenildiğimiz maçları hatırlamağa başladık 1-0  2-0 2-1 yenildiğimiz maç sonucunda basındaki yenildik ama ezilmedik  şu kadar korner atdık  diye geçdikleri başlıkları anımsar olduk  bunda kimin suçumu var başta federasyonun  suçu basının suçu var biz halkın suçu var böyle bir milli takımı benimsediğimiz için böyle yazarları hala yazar gazeteci diye beslediğimiz için  herşeyi sadece kişilerin çıkarları uğruna yapan federasyona yeterli tepkiyi yeter derecede gösdermediğimiz için en fazla halkın suçu var  şimdi otursun bir yerlerine kına yaksın  o milli takımı  dünya üçüncüsü yapan ŞENOL GÜNEŞ e kariyeri yok diyen zatı şerifler    avrupada başarıyı getiren FATİH TERİM. i yüksek ücret alıyor diye eleştiren basın bozmaları şimdi aynı kıyaslamayı yapabiliyorlarmı yapıyorlarsa acaba onlarda utanma arlanma diye bir şey kaldımı yoksa şimdi  milli takımı kimlere emanet edip ne hale geldiğini görüp pişmiş kelle gibi sırıtmağa devam ediyorlarmı utanacaklarını sanmıyorum çünkü onların ar damarları çatlamış daima yıkmak için uğraş verirler yapmasını bilmezler zaten bu takım ve bu teknik kadroyla  yola devam etsek bile ancak nal toplarız  başkada birşey beklemek hayal olur çünkü milli takıma oyuncu yetişdirecek kulüp kalmadı kalanların gayretide bu kadar  federasyon aynen devam etsin  hatda gelecek yıl tüm liglerde yabancı sınırlamasını kaldırsın  bizde bu yabancı hayranlığı varken bizden bir  şey olmaz bakarsın yenile yenile bilmem ne zaman yenmesini öğreniriz belki ne dersiniz