20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Sürprizli Haftanın Lideri Yiğidolar


Turkcell Süper Liginin üçüncü haftasında beklenmedik sonuçlarla karşılaşıldı. Haftanın ilk maçında Hacetttepe’ye yenilen Fenerbahçe üçüncü haftayı iki yenilgi ve bir galibiyetle kapatırken, Galatasaray Antalyaspor karşısında kendi sahasında iki puanı yitirdi.Trabzonspor ise yenilenen Avni Aker’de tatsız tuzsuz bir maç sonrası golsüz berabere kaldı. Sivasspor ise Bursasporu’u 3-1 yenerek averajla Beşiktaş, Gaziantep ve Trabzon’un önünde zirveyi kaptı.

Haftanın ilk maçı Fenerbahçe ile Hacettep arasında oynandı. Gençlerbirliği OFTAŞ’ın isim değiştirerek Hacettepe oluşu bizlere kırk yıl öncesinin Ankara’nın güçlü takımını hatırlattı. O günlerin mor menekşelsi Hacettepe zorlu bir takımdı. Döneminde pek çok takıma kök söktüren bu takım yeni kimliği ile beklenmedik şekilde Fenerbahçe’yi yeniverdi.

Fenerbahçe ilk kez suni çimde top oynadı. Hacettepe karşısında alınan yenilgi hiçbir zaman mazeret olarak düşünülmemelidir. Maçın favorisi Fenerbahçe idi. Bunun bilincinde sahaya çıkan sarı-lacivertlilere 20. dakikada Uğur Boral’ın çok güzel ortasına Alex’in yere vurdurarak attığı kafa golü ile öne geçti ve daha rahat bir tempoda oyunu sürdürdü. Ancak geride Edu ile Lugano’nun yokluğunda onların yerlerinde oynayan Yasin ile Can Arat adeta bir panik içerisindeydi. Orta alanda yeni transfer Josico ve her geçen gün biraz daha düzelen Maldonado’nun geriye dönük oyunu takımın gol hücumunu azaltıyordu. Buna karşılık Hacettepe, rakibin savunmadaki zafiyetini çözmüş olacak ki, akınlarını hep ortadan yaptı ve sonunda Can’ın rakibine ikram ettiği topla İbrahim’in ayağından beraberliği yakaladı. Bu golde Can kadar Volkan’ın da hatası büyüktü. İkinci yarıda Can Arat adeta karşı takımın forveti gibi atiği şut ile Fenerbahçe’yi 2-1 yenik duruma düşürdü. Bundan sonra beraberliği yakalamak için rakip sahaya yüklenen Fenerbahçe kalesinde zaman zaman tehlikeli pozisyonlar verdi. Özellikle İbrahim, Sukaj, Tozo ve Sandro adeta Fenerbahçe’nin kabusu oldu. Nitekim Sukaj ile karşı karşıya kalan Volkan yapılmaması gerekeni yaparak, 90+3’de rakibini yere indirdi. Hakem M.Kamil Abidoğlu’nun haklı olarak verdiği penaltıyı Sukaj kalenin üzerinden dışarı attı. Bu sırada daha önceki pozisyonda sarı kart gören Volkan bir profesyonele yakışmayacak şekilde hakeme yukarıda Allah var dercesine işaret yapınca ikinci sarı kartı kırmızıya döndü. Volkan geçen yılda Galatasaray maçında Lincoln’e vurmuş ve kırmızı kartla takımını zor duruma düşürmüştü. Milli Takım kalecisinin profesyonelliği bilmesi ve takımını zor duruma düşürmemesi gerekir; birileri mutlak O’na bunları anlatmıştır; ama anlamıyorsa ne yapmalı, sonuca katlanılır...

Fenerbahçe eksik olmasına rağmen çok kötü bir oyun ortaya koydu. Yedek kulübesi ise sözcüğün tam anlamıyla futbolcu fakirliği yaşıyordu. Şimdi önümüzdeki Gençlerbirliği maçında cezalı Volkan’ın yerine deneyimsiz kaleci Volkan Babacan oynayacak. Bakalım o neler yapacak ? Haydi hayırlısı... Fenerbahçe yönetiminin en büyük hatası da transferde ikinci bir kaleci almamasıydı. Maçın üzerinde durulacak bir diğer noktası da oyundan alınan Uğur Boral’ın kendisini protesto eden taraftarlara küfretmesi Fenerbahçe camiasına hiç ama hiç yakışmadı. Maça iyi başlayan ve neden oyundan alındığı anlaşılamayan C.Kazım ise Teknik Direktörünün önüne gelerek onu proteste edercesine alkışlamasıdır. Fenerbahçe yönetiminin bu türdeki futbolcularına biraz centilmenlik dersi ve futbol kurallarını öğretmesi gerekir.

Hacettepe ise güzel bir futbol ortaya koyarken başta, eski Fenerbahçeli kaleci Recep olmak üzere Kadir, Admir, Azmy, Serkan, Lika, Tozo, Sandro ve İbrahim Şahin takımın yıldızlarıydı. Kuşkusuz, bu isimler dikkatinizi çekmiştir; yabancı bir takımdan değil bir Türk takımından söz ediyorum !..

Haftanın beklenmeyecek biçimde puan kaybeden diğer takımı Galatasaray, yedek kulübesinin zenginliğine rağmen yine de iyi takım sahaya çıkaramamıştı. Hasan Şaş’ın sağ bek olarak başladığı oyunda ilk yarıda futbol adına da göze hoş gelen bir görüntü yoktu. Aydın dışında mücadele eden bir oyuncuda dikkati çekmedi. Bununla beraber ilk yarı Nonda’nın golü ile 1-0 Galatasaray lehine sonuçlandı. Antalya’nın 22.dakikada Dziewcki’nin attığı beraberlik golündün sonra maç hızlı bir tempoya büründüyse de tüm hatlarıyla yüklemen sarı-kırmızılılar bekledikleri galibiyeti bir türlü yakalayamadılar. Bunda da başta kaleci Ömer olmak üzere geri dörtlünün büyük payı vardı. Kaleci Ömer en azından üç veya dört mutlak golü çıkarmayı başardı. Ne var ki, maçın bitiminde, Lincoln’nın kendisini itmesi ve tribünlere yaptığı işaret ile kırmızı kart görerek, önümüzdeki hafta cezalı duruma düştü. Antalya Ali Sami Yen’e bir puan alabilmek amacıyla gelmişti ve bunda da başarılı oldu.

Haftanın en önemli maçı olarak nitelenen Trabzonspor-Beşiktaş maçında taraflar beraberliğe razı bir oyun ortaya koydular ve bunda da başarılı oldular (!). Yattara’nın yokluğu, Gökhan’ın bir türlü pozisyon bulamaması, boş alanlara kaçmayarak ortada sıkışıp kalması Trabzon’un gol atma şansını engelliyordu. İkinci yarıda oyuna giren Barış takıma hareket getirdiyse de onun gayreti de sonucu değiştirmedi. Beşiktaş’ın Zapatocny, Sivok ve Tello’dan oluşan savunması Trabzon’un gol yollarını tıkamıştı. Beşiktaş’ın zaman zaman geliştirdiği ataklar Song ve Egemen tarafından önlenince maçın golsüz biteceği daha ilk yarıda belli olmuştu.Önceki maçlarda takımı sürükleyen Delgado bu maçta durmuş, Bobo ile maçın sonlarına doğru oyuna giren Nobre’de cılız bir iki atak dışında bir şey yapamamışlardı. Bu arada her iki takımın kalecileri olan Rüştü ile Tolga’da önemli kurtarış yapamadılar. Yalnızca Serkan’ın gol olabilecek atağını Rüştü önledi. Bu da her iki takımın vasat bir futbol ortaya koyduğunun göstergesiydi.

Kendi evinde Sivas, Bursa’yı sözcüğün tam anlamıyla dağıtmayı başararak zirveye oturdu. Geçen sezonun flaş takımı Sivas’ın üç büyüklere kaybettiği puanlarla şampiyonluğu kaybettiği de unutulmamalıdır. Sivas 3-1 yendiği rakibi karşısında maçı almayı hak etmişti.


Haftanın diğer maçlarında Konyaspor 85. dakikada kazandığı gol ile Denizliden 1-1’lik beraberliği zor kurtardı. Kayserispor ise ligin yeni takımı Kocaeli’ni Eren’in golü ile 1-0 yenmeyi başardı. İlk hafta kendi sahasında Fenerbahçe’yi yenen Gaziantep ise bu kez Ankaragücü ile güç de olsa 2-2 berabere kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Ankara’da Ankaraspora beklenmedik şekilde 2-1 yenilirken, Gençlerbirliği de ligin yenilerinden Eskişehir’i 3-1’le geçti.

Bu hafta takımları zorlu maçlar bekliyor. Fenerbahçe rakip sahada Porto ile oynarken, Beşiktaş Metalist, Galatasaray’da Bellinzone ile kozlarını paylaşacak. Bu takımlarımızdan işi en zor olan da Fenerbahçedir. 



erdemyucel2002@hotmail.com  

Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 12:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?