22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Tartışmalı Penaltıların Verildiği Hafta’’’’da Beraberlikler Ön Plana Çıktı


Türkcell Süper Liginin 4.haftası Bursa’da Bursaspor-Trabzonspor maçı ile başladı. Futbol ve pozisyon yönünden oldukça zengin olan maçın başında Trabzon hücumu ele alarak başladı ve rakip kalede tehlikeler yaratmaya başladı. Özellikle 3. dakikada Gökdeniz’in sert şutu direkte, Ceyhun’un füze diye nitelenecek vuruşu da Venezüella Milli Takım kalecisi Vega’nın ellerinde kaldı. Trabzon baskısı birbirini izlerken Bursaspor yavaş yavaş oyuna ağırlığını koydu ve Yenal’ın beklenmedik vuruşu ile galibiyete uzandı.İkinci yarıda Bursa çok daha etkili olup gollük pozisyonlara girdi. Maçın bu sonuçla beklenirken hakem İsmet Arzuman hiç yoktan yarattığı bir penaltı ile Trabzon’un beraberliğini sağladı. Böylece Futbol Federasyonu Sivas maçından sonra Karadeniz ekibine ve Ziya Doğan’a ikinci kıyağını da çekmiş oldu.

Bu maçta en dikkati çeken oyuncu ise Bursa kalecisi Vega idi. Adeta bir basket oyuncusu gibi tek elle topa hakim olurken, oyunu çok iyi takıp edişi, yer tutuşları ile göz doldurdu.

Haftanın ikinci maçında, yenilgisiz iki takım Beşiktaş ile Kayserispor arasında idi. Futbol yönünden son derece zevkli ve çeşimle geçen maçta taraflardan birisi rastlantı sonucu gole ulaşsaydı gerçekten yazık olurdu. Golsüz geçen maçta her iki tarafta gollük pozisyonlara girdilerse de kaleciler gole izin vermedi. İlk yarının sonlarında Hakan’ı geçen Mehmet Eren’in hafif vuruşunu Gökhan Zan çizgi üzerinden çıkardı. İlk yarıda Kayseri, ikinci yarıda Mehmet Yozgatlı’ ve İbrahim Akın’nın çabalarıyla Beşiktaş rakibine göre çok daha etkiliydi. Hakem Kuddüsi Müftüoğlu ise oyunun inisiyatifini zaman zaman elinden kaçırdı. Futbolcuların kendisine yaptığı sert itirazlara kartını çıkarmak aklından bile gelmedi. Ayrıca hakem olarak iyi yer tutmadığı da kendisine çarpan beş toptan belli oluyordu. Maçın sonucunda etkili olan isimler arasında Beşiktaş’ta kaleci Hakan, Koray, Delgado, Mehmet Yozgatlı, şansız biçimde kaçırdığı iki gole rağmen İbrahim Akın, Gökhan Zan, İbrahim Toraman dikkati çekti. İkinci yarıda oyuna giren Beşiktaş’ın yeni transferi Arjantinli oyuncu idi. Kayserispor’da ise Toledo, Aydın, Ali Turan ve Ragıp sonuca etkili oldular.

Bütün bunların yanı sıra Beşiktaş bu beraberliğe üzülmemelidir. Yenilmedi ise bunu kaleci Hakan ile Gökhan Zan’a borçludur.

Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği OFTAŞ karşısında rahat bir galibiyet alacağı sanılıyordu. Bu bakımdan Zico Anderlecht maçının yorğunluğunu düşünerek farklı bir takım sahaya sürmüş, bazı aslarını dinlendirme, diğerlerine de onların yerine şans tanımıştı.Ligin yeni takımı Gençlerbirliği OFTAŞ üç dört yıl önce kurulmuş, üçüncü ligden başlıyarak kısa sürede yükselmişti. Ancak Gençlerbirliği’nin resmen olmasa bile ikinci takımı özelliğini taşıyordu. Zico’nun bu takımı yeterince izlemediği bu maçta bir kez daha görüldü. Fenerbahçe’den çok daha iyi, ancak tanınmamış oyunculardan kurula takım sahadaki oyunu ile galibiyeti kaçırdı. Fenerbahçe bu maçı berabere bitirdiğine şükretmelidir. Fenerbahçe’de futbol oynaya ve ne yaptığını bilen tek kişi36. dakikada golü atan Alex idi. İkinci larıda tamamen rakibe mahkum oynayan takım karşsında OFTAŞ galibiyeti aradı ama son vuruşu biraz da şansızlıktan bulamadı. Rakibi başlanğıçta kücümseyen Fenerbahçe Kezman ile ısrar ettiğinde daha çok puan vereceği de açıktır. Onun yanı sıra C.Kazım, ile Uğur’da bekleneni vermekten çok uzaktılar. Savunmada Edu’nun sakatlanıp çıkması ise takımın çökmesinin bir diğer nedeniydi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesinden sonra Manisaspor karşısında mutlak bir galibiyet arayan Galatasaray maçın daha 5. dakikasında Servet’in ıskasından yararlanan Holosko takımını galip duruma getirdi. Galatasaray buna ancak ilk yarının sonlarında tartışmalı bir penaltı ile Ümit’in ayağından cevap verebildi. İkinci yarıda kornerden gelen topa kule gibi yükselen Hakan Şükür takımını 2-1 öne eçirdi ise de Manisa 75. dakikada Selçuk ile karşılık verdi.

Galatasaray-Manisaspor maçık haftanın en heyecanlı ve futbol yönünden de ortaya bir şeyler koyan maçı idi. Her iki takım da mutlak galibiyet için sahaya çıkmışlardı. Ancak taraflardan biri bu maçı almış olsaydı, kuşkusuz diğerine yazık olacaktı. Bununla berber Manisa kalecisi Ufuk sahanın en iyi oyuncusu olup takımının bir puan almasında büyük payı vardı. Onun yanı sıra Ümit, Hakan Balta, Selçuk, Barbiconi da parlayan isimlerdi. Galatasaray bu maçta olumlu bir futbol ortaya koydu ise bunda da en büyük pay Song, Lincoln, Linderoth ve Ayhan da idi. Servet ise bu maçta da inanılmaz yanlışlar yaparak geçen yılın savunmasını önümüzdeki günlerde aratacağa benziyor.

Haftanın diğer maçlarında ilk yarıyı Gençlerbiriliği karşısında 2-0 galip kapatan Ankaragücü ikinci yarıda biri penaltıdan diğeri de 90. dakikada yediği iki golle 2-2’lik sonuca razı oldu. Konyaspor da Denizli karşısında aynı sonuçla 2-2 berabere kaldı. Ç.Rizespor liğe Fenerbahçe galibiyeti başlayan İstanbul B. Şehir Belediyesini 3-1 yenerken rakibinden çok daha üstün idi. Böylece Samet Aybaba’nın gitmesinden sonra Saffet Susiç’in yönetiminde sahaya çıkan Ç.Rizespor rakibinden çok daha üstün olup ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Süper ligin yeni takımı Kasımpaşa Ankaraspor karşısında 3-1’lik sonuçla ilk galibiyetini aldı. Lige 43 yıl aradan sonra yeniden giren Kasımpaşa’nın Başbakan’ın yardımıyla yaptığı semt stadı yerine maçı Atatürk Olimpiyat stadında oynaması taraftarları arasında üzüntü yarattı. Buna rağmen pek az taraftar Kasımpaşa’yı yalnız bırakmadı. Kasımpaşa bu maçı kendi stadında oynamış olsa hem daha çok taraftarın maçı izlemesine neden olacaktı. Kuş uçmaz kervan geçmez yerdeki, ulaşımı çok zor alan Olimpiyat stadında maçlarını oynamak istemesi en başında taraftarına vurduğu bir darbedir.

Ligin iyi futbol oynayan takımlarından Sıvasspor bu kez de Gaziantep karşısında hiç zorlanmadan 2-0 galip gelmeyi başardı.

Önümüzdeki hafta Avrupa Kupasında oynayacağımız Malta ve Macaristan maçları nedeniyle 15 Eylül’e kadar lige ara verilecektir.


erdem@kenthaber.com

Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 12:11:04
Güncelleme :3 Eylül 2007 Pazartesi 13:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?