28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

V.Manisaspor Sessiz ve Derinden Gidiyor


Futbolla ilgili çoğu insan umursamıyor, nasıl olsa bir yerde takılır diyorlarsa da V. Manisaspor sessiz ve derinden gidiyor. Her hafta rakipleri puan kaybettikçe V.Manisa maçlarını peş peşe kazanıyor ve üçer puanı dağarcığına atıyor. Bu hafta da Antalyaspor’u Manisa’da 3–2 yenerek en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasını altı puan açmayı başardı. Her ne kadar galibiyetin üç puan olduğu bir ligde altı puanlık kapanmayacak fark değilse de görünen göz odur ki, Manisa’nın puan kaybetmeye hiç niyeti yok. Sırası gelmişken Lig TV’ye de söyleyecek bir çift sözüm var; ligin ortalarında yer alan Galatasaray ve Trabzonspor gibi adı büyüğe çıkmış takımların maçının televizyondan verirken lig lideri Manisa’yı dikkate almaması biraz tuhaf değil mi?

V. Manisaspor bu haftada üç puanı alırken Fenerbahçe ile Galatasaray rakiplerinden üçer puanı almayı başaramayıp birer puanla yetindiler. Beşiktaş ile Trabzonspor zorda olsa üç puanın sahibi oldular.

Fenerbahçe, geçen yıl Ankara deplasmanında yenilerek şampiyonluğunu tehlikeye sokmuş, ardından da Denizli’de puan kaybedince şampiyonluktan olmuştu. Fenerbahçe’nin Ankaraspor ile oynayacağı maç bir bakıma geçen yılın rövanşı olacaktı. Sarı-lacivertliler ilk yarıda Alex ve Lugano vasıtasıyla 2–0 öne geçince maçı izleyen çoğu kişi farkın açılacağını sanmıştı. Fenerbahçe ilk yarıda bu haftada istenilen oyununu gösterememişti. Ancak kaleci Hakan’ın iki hatası takımını yenik duruma düşürdü. İlk golde ıslak topu elinden kaçırdı. İkincisinde de hatalı çıkışı, yer tutamamasından ötürü Lugano’nun kafa golüne engel olamadı. İkinci yarıda sahada bambaşka bir Ankaraspor vardı. Devran ve Mehmet Yılmaz ile ikinci yarıya çıkan Ankaraspor maçın bu bölümünde tamamen hâkim bir oyun sergilediler. Jaba ve Mehmet Yılmaz’ın iki güzel golü ile de beraberliği sağladılar. Özellikle Jaba’nın direğe vurarak attığı gol görülecek güzellikte idi. Bu golde Rüştü’nün yapacağı hiçbir şey yoktu ve her kaleci bunu kolay kolay engelleyemezdi. Yalnız Jaba’yı boş bırakan savunmanın ve özellikle Kerim’in bunda büyük hatası vardı. Nitekim Jaba’nın sol kanatta elini kolunu sallayarak, tren gibi geçtiğini gören Zico, Kerim’in yerine Önder’i oyuna alınca Fenerbahçe’nin bu kanıttaki zayifetini giderdiyse de iş işten geçmişti. Mehmet Yılmaz’ın attığı golde yine savunma hatası vardı. Rüştü bu topa Mehmet Yılmaz’a kafayı vurdurmamalı idi. Fenerbahçe bu maçta iyi değildi ve takımın düzeleceğini gösteren bir emare de görülmedi. Bu arada Ankara’nın beraberliği almasında kaleci Hakan, Volkan ile Kürşat’ın payı da göz ardı edilmemelidir. Ankaraspor bu oyunu ile ilerideki haftalarda da pek çok takıma kök söktüreceğe benziyor.

Haftaya puan kaybı başlayan Galatasaray beraberliği kurtardığına şükretmelidir. Maçın başında Mondragon’u geçen Tita’nın boş kaleye akıllıca vurduğu topu Song kafa ile çıkarmasa Galatasaray maçın daha ikinci dakikasından itibaren oyuna 1–0 yenik başlayacak ve bunu telafi etmesi de çok güç olacaktı. Belli de hafta içi oynanan milli maçtan ötürü Hakan Şükür, Arda ve Sabri yorgundu. Bu nedenle hepsi tel tel döküldüler. Onlara İliç, Ayhan, Hasan Şaş ve Ümit de eklenince Ankaragücü bastırdı ve özellikle Ceyhun sarı-kırmızılı savunmaya hallaç pamuğu gibi attı. Ankaraspor maçında Volkan’ı gördükten sonra orta saha zafiyeti içerisindeki Galatasaray’ın bu oyuncuyu nasıl bırakıldığına şaşmamak elden gelmiyor. Galatasaray Ümit’in güzel vurduğu kafa gölüyle beraberliği sağladılarsa da arkasını getiremediler ve böylece ligin altıncı haftasında altıncı beraberliklerini alarak, geçmişinde yeni bir rekora doğru koşmaya başladılar. İkinci yarıda Galatasaray daha atak oynayıp gol aradılar. Bunun da nedeni Hasan Şaş’ın yerine giren Aydın’ın rakip takımın savunmasını dağıtmasıydı. E.Gerets’in genç oyunculardan daha fazla yararlanmasının takıma daha güç verebileceğini sanıyorum.

Beşiktaş-Gençlerbirliği İstanbul’da güzel, çekişmeli bir oyun ortaya koydular. Savunma oyuncusu Gökhan Zan’ın attığı gol ile Beşiktaş maçı 1–0 kazanarak üçüncü sıraya yerleşti. Ligin her zaman güçlü takımlarının başında gelen Gençlerbirliği karşısında alınan bu tek gollü galibiyet Beşiktaş için zoru başarmaktır. Kuşkusuz bu maç Beşiktaş’ın hafta içerisinde yapacağı Tottenham maçı için büyük bir moral oldu. Kuşkusuz Beşiktaş Avrupa Kupasındaki rakibinin Gençlerbirliği olmadığını da biliyorlardır. Beşiktaş bu maçta hırslı ve üç puana oynadığı açıkça görülüyordu ve bunu da başardılar. J. Tigana’nın oyun içerisinde yaptığı değişikliklerinde son derece yerinde olduğu açıkça gözlendi.

Trabzonspor ise kötü oynadığı maçta ilk golü yemesine rağmen Kayseri Erciyessporu’u 3-1 yenerken ortaya iyi bir futbol koymaktan çok uzaktı. Ligde bir türlü istediği sonuçları alamayan, geçen yılkı futbolundan çok uzak olan Erciyeş bu oyununu sürdürdüğü takdirde ligde kalabilmesi de çok zor görünüyor.

Hafta’nın diğer maçlarında Gaziantepspor, Sakaryasporu; Konyaspor da Bursasporu zorlu geçen maçlardan sonra aynı sonuçla 1–0; Denizlispor’da Ç. Rizespor’u 2–0 yenmeyi başardı. Kayserispor ise 10 kişi kalmasına ve ilk golü yemesine rağmen Sivas deplasmanından 1-1’lik sonuçla ayrıldı.

Süper Ligin önümüzdeki 10. haftasının en önemli maçlarının başında lider V. Manisapor’un Sivas deplasmanı geliyor. Fenerbahçe sahasında Kayserisporla, Galatasaray da rakip sahada Kayseri Erciyeşspor ile oynayacak. Beşiktaş Rize’ye giderken Trabzonspor da Ankara’da ligin dişli ekibi Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak.




erdem@kenthaber.com


Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 11:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?