27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

V.Manisaspor Sivas’ta Boğuldu


Türkcell Süper Liginde büyük sürpriz yaparak haftalardır liderliğini sürdüren V.Manisaspor Sivas engelini aşamadı. Manisa, Sivas’ta yenilmezlik unvanını yitirmesine rağmen yine de en yakın rakibi Fenerbahçe’den üç puan önde liderliğini sürdürüyor. Zorlu geçen deplasmanda Manisa, Ümit’in golü ile ilkyarıyı 1–0 önde götürmesine rağmen maçı 3–2 kaybetti. İkinci yarıda daha üstün bir oyun ortaya koyan Sivas 2–1 öne geçti, ardından Manisa beraberliği sağladı ise de Balili’nin 77. dakikada attığı gol sonucu belirledi. Maçın bitiminde oyuncuların birbirlerine girmesiyle yine futbol sahalarımız çirkin görüntülere sahne oldu.

Lig TV’nin liderin maçı yerine Trabzonspor-Gençlerbirliği maçını canlı olarak yayınlaması bu hafta da sporseverlerce hayretle karşılandı.

V.Manisaspor’un üç puanı Sivas’ta yitirmesinden sonra Fenerbahçe Kayserispor maçına kazaya uğramamak için canla başla başladı. Zico bu maçta beklenmeyen bir değişikliğe giderek Mehmet Yozgatlı, Uğur Boral, Volkan ve Önder’e yer vermiş, Aurelio, Rüştü, Ümit Özat ve Kerim’ı kenara almıştı. Fenerbahçe’de yeniler belki de eskilerden çok daha iyi bir futbol ortaya koydular ve maçı 4-1’lik skorla kazanırken büyük bir farkı da kaçırdıklarını söylemeden edemeyeceğim. Fenerbahçe’ye sanki bir sihirli değnek deymişçesine takım ateşlenmişti.

Süper ligin 10. haftası Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı ile başladı. Son haftaların en süratli ve çekişmeli oyununun sergilendiği bu maçta her iki tarafta kazanmak için varını yoğunu ortaya koydu. Ancak fırsatlardan yararlanan Gençlerbirliği maçı, beklenmeyen bir sonuçla 3–0 almayı başardı. Maçın 25. saniyesinde Mehmet Çakır’ın ortasına yükselerek kafa vuran Okan takımını 1–0 öne geçirdi. Erken gelen bu golün ardından her iki tarafta yeni gollerin arayışına girişti ise de Jefferon’un hatasından yararlanan Mehmet Çakır ikinci, ardından da Mehmet Nas’ın golleri ile sonuç belirlendi. Trabzon erken gelen golün moral bozukluğunu bir türlü üzerinden atamadı ve tüm maç boyunca da umudunu Ersen Martin ve Gökdeniz’e bağladıysa da istediğine ulaşamadı. Bu maçta Trabzon savunması ne kadar açık verdiyse de Gençlerbirliği savunması adam adama iyi bir markaj uygulayarak sonuca gitmesini bildi. Kısacası üçüncülük umudu ile oyuna başlayan Trabzonspor tüm maç boyunca sözcük yerinde ise tel tel döküldü.

Galatasaray Kayseri deplasmanında her şeyin bittiğini sandığı maçta son dakikalarda kazandığı bir penaltı ile Kayseri Erciyes’i 2–1 yendi, haftalardır süren beraberlik serisine de böylece son verdi.

Galatasaray ve Erciyes maçında iki devrede iki ayrı futbol vardı. İlk yarı ne kadar sıkıcı ve izleyenlere uyku getiren bir görüntüde ise ikinci yarı süratli ve heyecanlı idi. Bunun yanı sıra Hakem Çetin Sarıgül, her ne kadar verdiğim kararların arkasındayım dedi ise de bu penaltılar da tartışmaya açıktır. Verdiği kararların çoğu yanlıştı. Belki de haftanın en çok tenkit edilen hakemi oldu. Galatasaray Kayseri deplasmanından üç puanla dönüyorsa bunda en büyük pay hafta ortasında yediği hatalı gollerle takımının yenilmesine neden olan Mondragon idi. Bu maçta kalesinde adeta devleşen Mondragon Lazarov’un doksana giden serbest vuruşunda, ardından yine aynı oyuncunun mutlak gollük vuruşlarını ani reflekslerle kurtararak Galatasaray’ı galibiyete taşıdı. Onun yanı sıra sahada basmadık yer bırakmayan, attığı kafa golü ile Ümit Karan, ve adeta takımın her yanında joker gibi oynaya Arda bu galibiyette büyük pay sahibi oldular. Kuşkusuz, savunmanın her yerinde biten Song ve Tomas’ın da hakkı yenilmemelidir. Sabri’nin ise yaptığı ortalarda topun nereye gideceğini daha dikkatli hesaplaması gerekir. Galatasaray yönünden maçın eleştirilecek yanı Orhan Ak idi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda takımını ilk kırmızı kart gören oyuncusu oldu. Hakem haklı veya haksız kırmızı kart gösterir, bir futbolcu bu karara saygılı olmak zorundadır. Sahadan çıkarken formasını yırtmak takımına yapılmış en büyük hakarettir. Bayrak nasıl bir millet için kutsal ise bir takım içinde forma aynı şeydir.

Kayseri Erciyeş geçtiğimiz yılın takımından çok farklı bir görüntü sergiliyor. İyi oyunculara sahip olmasına rağmen güçsüz bir takım görüntüsünü veriyor. Geçen yılın golcüsü Cenk’in varlığı ile yokluğu belli değil. İçlerinde yalnızca Lazarov rakip takımı dağıtan bir oyuncu, ancak tek başına o da pek bir şey yapamıyor. Bu oyununu sürdürürse Erciyeş’in ligde kalması mucizelere kalmış...

Beşiktaş -Ç.Rizespor maçında söylenecek pek fazla bir şey yoktu. Futbol olarak keyif vermeyen bu maçta ikinci yarıda atığı gol ile siyah-beyazlılar Bobo’nun attığı gol ile maçı zorda olsa 1–0 almasını bildi. Ç.Rizespor maçında Altan Dio Cire’nin çabaları sonucu değiştirmedi. Bütün tepkilere rağmen Tigana’nın kalede yer verdiği Runje birkaç gollük akını önleyerek iyi bir not aldı. Bu Gökhan Güleç’e yapılan bir hareketten ötürü Beşiktaş’ın bir de penaltısının verilmediğini söylemekte yarar var sanırım.

Haftanın diğer maçlarında Bursaspor cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta geçen haftanın başarılı takımı Ankaraspor ile Antalyaspor Gaziantepspor maçları da golsüz sonuçlandı. Denizlispor ise deplasmanda oynadığı maçta attığı iki penaltı ile Fenerbahçe galibiyetinden sonra düşüşe geçen Sakarya’yı güçtü olsa 2–1 yendi. Son haftalarda başarılı oyunlar sergileyen Ankaragücü de Konyasporu’u 2–0 yenmeyi başardı.



erdem@kenthaber.com


Yayın Tarihi : 23 Ekim 2006 Pazartesi 12:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?