31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Zirvede Puan Kaybı Yok


Geçtiğimiz hafta içerisinde Fenerbahçe’nin Sevilla’yı penaltı atışları sonunda elemesinden sonra yeniden Turkcell Süper Ligine dönüldü. Birer puanla birbirini izleyen takımlarımızdan Beşiktaş Gençlerbirliğini uzatmada attığı golle 2-1, Galatasaray Kayserispor’u 2-0, Fenerbahçe Manisaspor’u 4-1, Sivassspor’da Ankaragücü’nü 3-2 yenerek zirve mücadelesini puansız kapadılar. Böylece birbirlerinin puan kaybetmesini bekleyen bu dört takımın önümüzdeki hafta yapacakları maçlar daha da önem kazandı.

Ligin 25. haftasının ilk maçı Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında Cuma günü oynandı ve siyah-beyazlı ekip maçın uzatma dakikalarında 90+4’de Bobo’nun karambolde attığı gol ile rakibini 2-1 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. Beşiktaş’ın bu sezon uzatmalarda attığı goller ile üç puan aldığı bu dördüncü maçı oldu. Beşiktaş, daha önce Gaziantep’i 90+5’de, Konyaspor’u 90+3’de, Ankaraspor’u 90+3’de yenmişti. Bu hafta da onlara Gençlerbirliği maçını ekledi. Ancak her maçı uzatmalara taşımak, şampiyonluğa oynayan bir takımı nereye kadar götürür bilinmez.

Beşiktaş’ın bu maçta ortaya koyduğu kötü futbola eksik oyuncuları mazeret olarak gösterilip gösteremeyeceği tartışılır. Ancak liderliğe yakışır bir futbol ortaya koyamadığı da açık bir gerçektir. İlk yarıda tribünleri de arkasına alan Beşiktaş oyuna iyi bir başlangıç yapmaya çalıştıysa da ilerleyen dakikalarda kaybolup gitti. Holosko ve Nobre’nin ferdi atakları da dakikalar ilerledikçe kaybolup gitti. Beşiktaşlı futbolculardaki stres açıkça görülüyordu. Beşiktaş savunmasının, özellikle Baki ile yürümeyeceği, İbrahim Toraman’ın ön liberoya alınmasıyla da büyük açıklar verdi. Nitekim Kerem’in ayağından yediği gol bunun açık bir örneğiydi. Beşiktaş’ta İbrahim Toraman, Tello ve Delgado diğerlerinden farklı bir oyun ortaya koydular. Uzun bir sakatlık döneminden sonra maçın bitimine 17 dakika kala oyuna giren Bobo takımını kurtaran adam oldu. Maçın son dakikasında oyuna sokulan Batuhan’dan bir dakika içerisinde ne beklenilirdi? Oyunun en pozisyonu 90+1’de Bobo’nun yere indirilmesine yardımcı hakemin ikazına rağmen Yunus Yıldırım penaltıyı vermedi. Belki de son dakikalarda Beşiktaş’a arka çıkıldı denmesin diye....

Beşiktaş’ı bir puan geriden izleyen Galatasaray ise zorlu geçeceği sanılan Kayseri maçını 2-0’lık sonuçla çok rahat aldı. İlk yarıyı Sabri ve Ümit Karan’ın iki güzel golü ile kapatan Galatasaray futbol olarak ortaya pek fazla bir şey koyamamalarına rağmen bekledikleri üç puanı çok rahat aldılar. On bir haftadır yenilmeyen Kayseri ekibi ilk yarıda rakip kaleye bir tek şut bile atamadı. Kaleci Aykut belki de ilk yarıda en rahat maçlarından birini oynadı. Ancak ikinci yarıda Kayseri’nin iki önemli atağında kendisini gösterdi.Kayseri’nin umudu, transfer listelerinin gözdesi Gökhan Ünal ise sözcüğün tam anlamıyla bir hayal kırıklığıydı. . Ona uyan diğer Kayserililer ise hiçbir varlık gösteremediler. Galatasaray’da kaleyi Orkun’dan teslim alan Aykut, her yere yetişen Servet, Mehmet Topal ve Ümit Karan diğerlerinden daha farklı bir görüntü çizdiler. Kendisine büyük ümitler bağlanan Lincoln ise bu haftayı da hayal kırıklığı yaratarak kapattı. .

Kuşkusuz haftanın en muhteşem futbolunu Fenerbahçe ortaya koydu. Zorlu geçeceği sanılan Manisa maçını çok rahat bir oyun ve attığı dört golle 4-1 yenerken Rüştü Saraçoğlu Stadı’nın tribünlerini “ I love you Zico” sesleri ile inletti. Fenerbahçe maça çok iyi başladı ve Saraçoğlu tribünlerini dolduran taraftarlarına adeta bir futbol gösterisi yaşattı. Bunu karşılık Manisa’nın yapacağı pek fazla bir şey yoktu. Böylesine güzel bir futbola şapka çıkarmaktan başka bir şey de yapılamazdı. Maçın ilk golü Aurelio’nun kafasından geldi, ardından biri zor diğeri kolay iki pozisyonda Kezman topu ağlara bıraktı. Selçuk’un yere vurdurarak attığı gole ise kaleci Ufuk çaresiz kaldı..

Sevilla maçının verdiği moralle oynayan Fenerbahçe’de Alex, oyunu yönlendiren maçın tek lideri görünümündeydi. . Onun yanı sıra kendini her geçen gün biraz daha bulan Kezman, Vederson, Selçuk, Deivid başlı başına birer takım gibiydiler. Sevilla maçında Alves’i sahadan silen Uğur Boral da Manisa savunmasını sağdan soldan delip geçti.

Fenerbahçe ikinci yarıda top çevirmeye yöneldi ve adeta bir antrenman maçı havasında oynadı. Fenerbahçeli futbolcular istemiş olsalardı bu maç çok daha farklı bir sonuca giderdi. Ne var ki, Fenerbahçeli futbolcular gollük pozisyonların birbirlerine ikram ederek arkadaşlarına gol attırmaya çalıştılar. Bu rahatlığın sonucu olarak Burak’ın ayağından Manisa’nın tek golü geldi. Fenerbahçe’den çalıştırdığı diğer takımlarda puan koparmayı gelenekselleştiren Manisa Teknik Direktörü Yılmaz Vural da hayal kırıklığına uğrayanlar arasındaydı. Takımına uygulatmaya çalıştığı ofsayt taktiği bu kez bir işe yaramadı. Futbolcuları O’nun bu taktiğini amatörce uygulamaya çalışmaktan öteye gidemediler.

Ligden koptu , artık umudu kalmadı denilen Sivasspor ise Ankaragücünü 3-2’lik sonuçla geçerken cezalı Akın’ın yerine on beş hafta sonra kaleci kazağını giyen Petkoviç degajman sonucu attığı gol ve birde penaltı kurtarması maçın sonucunu etkiledi. Böylece Sivas’ta günün adamı Petkoviç oldu.

Haftanın diğer maçlarında İstanbul Büyükşehir Belediyespor Konyaspor karşısında tam bir gol patlaması yaparak rakibini 5-0 yendi. Düşme hattından kurtulmaya çalışan Denizlispor ile Ankaraspor’da üç puanı alan Denizli oldu. Rakibini ilk yarıda Hasan Yiğit’in ayağından kazandığı golle 1-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Bu maçta Ankaraspor’un iki şutunun direkten döndüğünü belirtmekte de yarar var. Tarbzonspor ise son yılların en kötü futbolunu ortaya koymasına rağmen ligin son sırasında bulunan ve her hafta umudunu biraz daha yitiren Kasımpaşa’yı 2-1 yendi. Gaziantep ile Ç.Rizespor 1-1; Gençlerbirliği Oftaş da Bursaspor ile 2-2 berabere kaldılar.

Önümüzdeki hafta yapılacak olan Manisa-Sivas; Ankaraspor-Galatasaray; Beşiktaş-Trabzon ve Fenerbahçe-Konyaspor maçları belki de ligin ilk dört sırasında değişiklik yapabilecektir.

Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 10:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?