22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Belediyeden 'altın bilezik'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, düzenlenen kurslarla amaçlarının, gençleri meslek sahibi yapmak, ev hanımlarının ise aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan mesleki eğitim kursları düzenlenen törenle başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Ermenek Kültür Çadırı, Çamlıbel Kültür Çadırı, Atatürk Kültür Sanatevi ve Yenimahalle Semtevi'nde başlatılan Mesleki Eğitim Kursları'nın açılışı Semtevi'nde yapıldı. Törende konuşan Başkan Türel, eğitime verdikleri önemi anlatarak, 13 branşta bin 606 kursiyerin bu yıl mesleki eğitim kurslarına katıldığını belirtti. Bilgisayar, İngilizce, Almanca, Rusça, giyim, mefruşat, kuaförlük, okuma-yazma, takı tasarım, plastik sanat, el sanatları, stilistlik ve resim kursları verileceğini belirten Türel, amaçlarının, gençleri meslek sahibi yapmak, ev hanımlarının ise aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği, meslek kurslarını genişleterek yaymayı hedeflediklerini belirten Başkan Türel, "Yeni kurslar açmak için hazırlıklar devam ediyor. Yeşilbayır ve Varsak bölgelerinde de kurslar yakın zamanda başlatılacak. Antalya'nın geleceği için eğitim altyapı kadar önemlidir. Antalya hızla gelişiyor. 2 milyona yaklaşan nüfusu ile nüfus artışında da Türkiye birincisi. Antalya bir dünya kenti bir marka kenti olmalıdır. Bu anlayışla çalışmalarımıza başladık ve hak ettiği hizmeti sunmayı amaçladık. Antalya'yı, her anlamda dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.
Başkan Türel, konuşmasının ardından eşi Ebru Türel ile birlikte kurs öğretmenlerine ve törene katılan konuk öğretmenlere kitap hediye etti. Tören, 10. Yıl Marşı'nın okunması ve Çamlıbel Kültür Çadırı folklor kursu öğrencilerinin sunduğu gösteriyle sona erdi.
..
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:11:23
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 16:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?