22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

'Zararlı Alışkanlıklara Hayır' kampanyası

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Kadriye Beldesi'nde öğrenciler, 'Zararlı alışkanlıklara hayır' kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde, Burhanettin Kaya İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan öğrenciler ellerinde, 'Uyuşturucuya Hayır', 'Sigaraya Hayır', 'Sende sigarayı bıkabilirsin!', 'Sarhoşluk gönüllü çılgınlıktır', 'Her kadeh mezara doğru bir basamaktır!' gibi sloganlar yazan dövizlerle Kadriye çarşısı içinde yürüdü. Yürüyüş esnasında öğrencilere Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Korkut, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Karataş, izci grupları ve turistler de eşlik etti. Kadriye Beldesi'ndeki eski okul binasında düzenlenen törende bir konuşma yapan Burhanettin Kaya İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Mehmet Avcı, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için başlattıkları bu kampanyayla yetinmeyeceklerini söyledi.

Avcı, "Bölgemiz potansiyel risk altında olan bir yer. Kadriye turizm bölgesi olduğu için yaz aylarında daha da kalabalık hale geliyor. Onun için devamlı bir şekilde okul-aile işbirliğiyle gençlerimiz zararlı alışkanlıklardan korunmalı" dedi.

Gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması gerektiğini belirten Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz, öğrencilerin başlattığı kampanyaya destek verdi. Sigara, alkol ve uyuşturucunun çağın vebası olduğunu dile getiren Kantoz, bu tip etkinlikleri destekleyeceğini vurguladı.

Kampanyanın sponsorluğunu ise Kadriye Belediyesi üstlendi. Belediye yaklaşık bin öğrenciye, üzerinde 'Beni kandıramazsın' yazılı tişört ve şapka giydirdi. Zararlı alışkanlıkların kötülüklerini anlatan çeşitli dövizlerle çarşı içinde yürüyen öğrenciler, etrafta bulunan sigara içen vatandaşlara bu alışkanlığını bırakmaları yönünde uyardı.

Bu arada 'Zararlı alışkanlıklara hayır' kampanyası çerçevesinde 1 hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler çerçevesinde, psikolog ve pedagoglar öğrenci ve velilere yönelik sohbet toplantıları düzenleyecek. Akşamları ise eğitici film gösterileri yapılacak. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri 'Ebru' sanatını anlatacak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu '18 Yaşım' adlı tiyatro oyununu sahneleyecek.

Hafta içinde Sigarayla Savaşanlar Vakfı Başkanı Gürsel Yurtbahar öğrenci ve ailelere yönelik bir konuşma yapacak ve vakıf başkanı isteyenlere sigarayı bırakma yemini yaptırılacak. Kampanyanın son gününde ise, halka açık maraton düzenlenecek.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 12:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ecrin kara IP: 88.229.135.xxx Tarih : 10.06.2007 18:09:59
süper çünkü bu okulda okuyorum