21
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Çocuğunuza rengine göre davranın!

Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, çocukları başkalarıyla kıyaslayarak motive etmenin yanlış bir tutum olduğunu belirterek, "Öğrencilerin başarılarını ve iletişim gücünü arttırmak için onların kişiliklerine göre davranış sergilemeliyiz" dedi.

Özel Envar Eğitim Kurumları tarafından öğrenci velilerine yönelik "Aile İçi Etkin İletişim" konulu sempozyum düzenlendi. Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyuma çok sayıda anne ve baba katıldı. Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, velilere kişilik farklılığı ve davranış özellikleri hakkında bilgi verdi.
İnsan kişiliğini renklere göre gruplandıran Saygın, "Kırmızı renk gurubuna giren insanlar kafasına taktığını yapan kişilerdir. Yeşil renk gurubundaki insanlar rahat, sarı renk grubundakiler dağınık, mavi renk grubundakiler ise düzenli hiç hataya taviz vermeyen insanlardır" dedi.

Çocukların kişiliklerine göre davranış sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Saygın, "Öğrencilerin başarılarını ve iletişim gücünü arttırmak için onların kişiliklerine göre davranış sergilemeliyiz. Asla kimsenin önünde bağırarak uyarılarda bulunulmamalı. Başka kişilerle kıyaslama yaparak çocukların motive edilmesi yanlış bir tutumdur" diye konuştu.

Konuşmalarına sahnede gösterdiği küçük oyunlarla devam eden Saygın, oyunlarında velilere ailenin öğretmenlerle iletişim halinde olması gerektiği ve öğretmenin de alenin desteğini almadan başarılı olamayacağı mesajı verdi. Öğrencileri güle benzeten Saygın, "Gülün her yaprağını döküp, gövdesini kırarsanız eski haline gelmez. Bu nedenle çocuklarımızın kişiliklerini iyi analiz edip, ona göre davranış sergilemeliyiz. Onları kırmadan başarıları için motive etmeliyiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 18:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MERVE BOZKURT IP: 88.227.228.xxx Tarih : 12.07.2008 20:45:25

verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekür ederiz...