7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Üniversitelilerin mezuniyet coşkusu

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle sona erdi. 

Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 25. yılda 20 bin öğrenci ve bin 900 akademisyenle birlikte, 200 değişik programda eğitimini yüksek kalitede sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. Bu seneki mezunlarla birlikte bugüne kadar 40 bin civarında insan gücüyle toplumun geleceğine katkı sağladıklarına dikkat çeken Akaydın, "Avrupa yüksek öğretim alanının bir parçası olarak, bu yıl Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından değerlendiriliyoruz. 226 öğrencimiz ve 99 öğretim elemanımız Avrupa'daki üniversitelere gönderildi. 66 yabancı öğrenci ve 38 yabancı öğretim elemanı da üniversitemize eğitim almak veya vermek içen geldi. Bu yıl ilk defa bir Avrupa üniversitesiyle ortak yüksek lisans eğitimine başlıyoruz. Biraz sıkıntı yaşamakla beraber çağdaş bir eğitim-öğretim sınav yönetmeliğini 2 yıldır uyguluyoruz. Bunun sonucu olarak öğrenci başarımızı yükselttik. Öğrencilerimize Avrupa'da tanınırlığı olan yabancı dilde diploma eki verebiliyoruz" dedi. 


Özellikle son 4-5 yıl içinde idari ve mali sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Akaydın, şunları söyledi; "Bir ülkenin kalkınması, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa, hatta teröre çözüm bulmasının en önemli ön koşulu iyi bir eğitimdir. Yakın geçmişte kalkınmamış ülke sayılan Güney Kore, eğitim ve araştırmaya ayırdığı kaynak aktarımıyla bugün bir dünya devi konumuna gelmiştir. Hindistan ve Çin, aynı yolda hızlı atılımlar içindedir. Kalkınma için öncelikle çağdaş eğitimi, eğitime kaynak ayırmanın önemini ve eğitim ile bilim politikasını bilen siyaset adamlarına ihtiyaç vardır." 


Konuşmaların ardından, bölümlerini başarıyla bitirenlere diploma ve çeşitli hediyeler verilirken, öğrenciler mezuniyet sevinçlerini aileleriyle birlikte paylaştı. Akdeniz Üniversitesi'nden bu yıl 3 bin öğrencinin mezun olduğu öğenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 14:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?