1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Özyeğin'in ödülü ODTÜ'ye

Özyeğin Üniversitesi ve LabX'in yarışmasında ipi, reklam sektörüne TV projesi sunan ODTÜ'lü Bahadır Özdemir göğüsledi.

Bu yıl, Özyeğin Üniversitesi ve LabX işbirliğiyle ikincisi düzenlenen ‘birFİKRİNmiVAR’ yarışmasının birincisi, ‘Reklam TV’ projesiyle Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü Öğrencisi Ahmet Bahadır Özdemir oldu.
‘Reklam TV’yi her şirketin reklam verebileceği ve nokta atışı reklam yayınlanmasına olanak tanıyan bir dijital reklam mecrası olarak tanımlayan Ahmet Bahadır Özdemir, LabX’ten 200 bin TL’lik yatırım ve Özyeğin Üniversitesi’nden 40 bin TL değerinde kurulum sermayesiyle, 30 bin TL’lik yönetici eğitim bursu almaya hak kazandı.

Özdemir ayrıca, İngiltere’de kendi alanında bir şirkette kısa dönemli staj imkânına da sahip oldu. Yarışmaya Türkiye genelindeki 101 üniversiteden 952 başvuru geldi, 780’i yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Ahmet Bahadır Özdemir, son yıllarda tüm dünyada kullanımı artan ‘digital signage’ teknolojisini temel alarak, reklam sektörüne yüksek teknolojili yeni açılımlar getirmeyi hedefliyor. Girişimciliği ‘acayip bir hastalık’ olarak nitelendiren Özdemir, “Sürekli yeni bir şeyler yapmak için düşünüyorum, beş yıldır da girişimcilik adına çalışıyorum. Sonunda kabuğumu kırdım” diye konuştu.

Girişimciliğin kendisi için de bir hastalığa dönüştüğünü anlatan Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Ama bu hastalığın dozunu ayarladıkça çok iyi sonuçlar veriyor. Şeker hastalığı gibi, dozu iyi ayarlamak lazım” açıklamasında bulundu.

Hüsnü Özyeğin, Türkiye’de girişimcilik konusunda ciddi bir açık olduğunu da vurgularken, bu tür organizasyonlarla açığın giderileceğini söyledi. Özyeğin, yarışmaya ileriki yıllarda da devam edeceklerini de vurguladı.

İkinci proje Çorum’dan çıktı

Yarışmada ikinci olan proje ise, Çorum Hitit Üniversitesi’nden Aras Şimşek, Emre Özyılmaz ve Mustafa Serhat Mertoğlu’nun geliştirdiği ‘Çoklu bağlantı dental implant sistemleri imalatı’. Projedeki dental implantlar, diş kaybı yaşayan kişilerin çene kemiğine küçük bir operasyonla yerleştirilerek suni diş görevi görüyor. İkinci ekibe, 20 bin TL’lik eğitim bursuyla, dil kursu hediye edildi. Üçüncülüğü ise, iki proje paylaştı. Bunlardan biri Yeditepe Üniversitesi’nden üç arkadaşın geliştirdiği, yeni nesil mobil sosyalleşme ve iletişim platformu ‘El6’. Diğer üçüncü proje de, Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin, fast food’u teknolojiyle buluşturan ‘Microcafe’si. Üçüncülere de, 10 bin TL’lik eğitim bursu verildi.

‘birFİKRİNmiVAR’ın geçen yılki birincisi Begüm Buğdaycı, ‘Kobay deney hayvanları laboratuvarı’ projesiyle birinci olmuştu.
 

Nuriye Doğu - Radikal
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?